ЕЛ - Уникаха стиже у "Пионир": Звезди се не пријети!

По двојица бивших играча српског и шпанског тима на обе стране паркета. На трибинама - бучни навијачи. Ђоан Плаза зна шта да очекује у београдском храму кошарке.

Кошарка 22.01.2016 | 14:20
ЕЛ - Уникаха стиже у "Пионир": Звезди се не пријети!

Малага - Београд - Малага - Мадрид. Тако ће изгледати четири последња дана ове седмице кошаркашкима и стручном штабу Уникахе.

Екипа Ђоана Плазе стиже у главни град Србије, на утакмицу против Звезде у 4. колу Топ 16 фазе, заказану за петак у 20.00 часова. Одмах после ње, усмериће мисли ка недељном гостовању Реалу.

Тренер "зелених" из Малаге Ђоан Плаза истакао је, у најави утакмице против црвено-белих, величину изазова пред којим је његова екипа. Биће то дуел неких старих знанаца.

- Владимир Штимац играо је за Уникаху у сезони 2013/14, под вођством актуелног тренера и уз садашње играче гостију - Миндаугаса Кузминскаса, Карлоса Суареза и Франа Васкеза.

- Таренс Кинзи такође је играо за Уникаху и у њеном дресу завршио такмичарску 2012/13, наступивши на само пет евролигашких утакмица.

- Са друге стране, актуелни плејмејкер Уникахе Немања Недовић је бивши јуниор Звезде и велика нада клуба са Малог Калемегдана. Носио је црвено-бело од 2005. до 2012.

- И његов актуелни саиграч Демаркус Нелсон заузима посебно место у срцима навијача шампиона Србије, јер је био први Американац у историји клуба који је 2013. продужио уговор на још једну сезону.

Тренер Звезде Дејан Радоњић осврнуо се у четвртак на успехе и форму Уникахе, као и на њен систем игре. Јасно је да је мало тајни између два тима.

Шеф струке гостију из Шпаније Ђоан Плаза добро зна како изгледа играти и водити тим у "Пиониру", у којем се на клупи Реала супротстављао и Црвеној звезди и Партизану.

"Меч против Црвене звезде биће веома важан за нас. Не можемо да размишљамо о недељи и Реалу, већ само о наредној утакмици и да идемо из меча у меч. Тренутно смо најбољи дефанзивни тим у Европи и трећи најбољи у шпанији. Тренинзи су подигнути на виши ниво, а играчи боље схватају систем рада. То ме чини оптимистичним и улива ми веру да можемо да победимо у оба меча".

Његов тим допутовао је у Београд у четвртак поподне, а исте вечери ће и тренирати у "Пиониру".

"Стижемо у Београд са осећајем да напредујемо. Многи би хтели да буду у ситуацији у каквој смо ми, да наступају у два такмичења. Када играте против Звезде или касније против Реала, не можете да тврдите да ћете победити. Циљ нам је само да захтевамо од себе да будемо на свом нивоу и да будемо у стању да се после меча погледамо у огледало, знајући да смо дали све од себе", рекао је Плаза.

Шпански стручњак посебно се осврнуо ка амбијенту у "Пиониру".

"Морате показати чврст карактер да бисте савладали притисак у Београду. 'Пионир' је тежак терен.... Они се осећају јако угодно на свом терену и огроман је притисак са трибина. Причали смо са играчима и надамо се да је менталитет адекватан. Ипак, на крају се све сведе на игру 'пет на пет'. Морамо да повећамо комуникацију. Публика је вредна поштовања и носим лепе успомене из те хале. Надам се да ћу их доживети и у петак", подвукао је Плаза.

Коментари / 0

Оставите коментар