EL - Unikaha stiže u "Pionir": Zvezdi se ne prijeti!

Po dvojica bivših igrača srpskog i španskog tima na obe strane parketa. Na tribinama - bučni navijači. Đoan Plaza zna šta da očekuje u beogradskom hramu košarke.

Košarka 22.01.2016 | 14:20
EL - Unikaha stiže u "Pionir": Zvezdi se ne prijeti!

Malaga - Beograd - Malaga - Madrid. Tako će izgledati četiri poslednja dana ove sedmice košarkaškima i stručnom štabu Unikahe.

Ekipa Đoana Plaze stiže u glavni grad Srbije, na utakmicu protiv Zvezde u 4. kolu Top 16 faze, zakazanu za petak u 20.00 časova. Odmah posle nje, usmeriće misli ka nedeljnom gostovanju Realu.

Trener "zelenih" iz Malage Đoan Plaza istakao je, u najavi utakmice protiv crveno-belih, veličinu izazova pred kojim je njegova ekipa. Biće to duel nekih starih znanaca.

- Vladimir Štimac igrao je za Unikahu u sezoni 2013/14, pod vođstvom aktuelnog trenera i uz sadašnje igrače gostiju - Mindaugasa Kuzminskasa, Karlosa Suareza i Frana Vaskeza.

- Tarens Kinzi takođe je igrao za Unikahu i u njenom dresu završio takmičarsku 2012/13, nastupivši na samo pet evroligaških utakmica.

- Sa druge strane, aktuelni plejmejker Unikahe Nemanja Nedović je bivši junior Zvezde i velika nada kluba sa Malog Kalemegdana. Nosio je crveno-belo od 2005. do 2012.

- I njegov aktuelni saigrač Demarkus Nelson zauzima posebno mesto u srcima navijača šampiona Srbije, jer je bio prvi Amerikanac u istoriji kluba koji je 2013. produžio ugovor na još jednu sezonu.

Trener Zvezde Dejan Radonjić osvrnuo se u četvrtak na uspehe i formu Unikahe, kao i na njen sistem igre. Jasno je da je malo tajni između dva tima.

Šef struke gostiju iz Španije Đoan Plaza dobro zna kako izgleda igrati i voditi tim u "Pioniru", u kojem se na klupi Reala suprotstavljao i Crvenoj zvezdi i Partizanu.

"Meč protiv Crvene zvezde biće veoma važan za nas. Ne možemo da razmišljamo o nedelji i Realu, već samo o narednoj utakmici i da idemo iz meča u meč. Trenutno smo najbolji defanzivni tim u Evropi i treći najbolji u španiji. Treninzi su podignuti na viši nivo, a igrači bolje shvataju sistem rada. To me čini optimističnim i uliva mi veru da možemo da pobedimo u oba meča".

Njegov tim doputovao je u Beograd u četvrtak popodne, a iste večeri će i trenirati u "Pioniru".

"Stižemo u Beograd sa osećajem da napredujemo. Mnogi bi hteli da budu u situaciji u kakvoj smo mi, da nastupaju u dva takmičenja. Kada igrate protiv Zvezde ili kasnije protiv Reala, ne možete da tvrdite da ćete pobediti. Cilj nam je samo da zahtevamo od sebe da budemo na svom nivou i da budemo u stanju da se posle meča pogledamo u ogledalo, znajući da smo dali sve od sebe", rekao je Plaza.

Španski stručnjak posebno se osvrnuo ka ambijentu u "Pioniru".

"Morate pokazati čvrst karakter da biste savladali pritisak u Beogradu. 'Pionir' je težak teren.... Oni se osećaju jako ugodno na svom terenu i ogroman je pritisak sa tribina. Pričali smo sa igračima i nadamo se da je mentalitet adekvatan. Ipak, na kraju se sve svede na igru 'pet na pet'. Moramo da povećamo komunikaciju. Publika je vredna poštovanja i nosim lepe uspomene iz te hale. Nadam se da ću ih doživeti i u petak", podvukao je Plaza.

Komentari / 0

Ostavite komentar