Роси: 2017. године - или Јамаха или повлачење!

Деветоструки светски шампион Валентино Роси рекао је да ће завршити каријеру у Јамаху, а да ће ове сезоне одлучити тачно када.

Остали спортови 26.01.2016 | 14:20
Роси: 2017. године - или Јамаха или повлачење!

36-годишњи Италијан је прошле године остао без титуле у краљевској класи Мото ГП шампионата за пет бодова, пошто га је победио тимски колега Хорхе Лоренцо.

Упркос том поразу, у контроверзном финишу сезоне, ‘Доктор’ је истакао да верује да може да се бори за титулу како ове сезоне, тако и у наредним годинама.

“Волео бих да се тркам и после ове године. У сваком случају, завршићу каријеру у Јамахи. Покушаћу да задржим ниво који сам имао у последње две године, а онда ћемо видети да ли ћу моћи да се борим за титулу”, рекао је Роси и истакао да ће му први део сезоне дати одговор да ли ће наставити даље и после овогодишњег Мото ГП шампионата.

Роси је истакао и да је заслужио више Лоренцовог поштовања, а познато је да је њихов однос од доласка Шпанца у краљевску класу био веома турбулентан.

“Одувек сам поштовао Хорхеа, а он је мене нешто мање. Надам се да ће поштовање бити обострано ове сезоне”, нагласио је Роси.

Лоренцо је титулу освојио захваљујући тријумфу на последњој трци сезоне, Великој награди Валенсије, на којој је Роси стартовао са зачеља. ‘Доктор’ је кажњен због инцидента са претходне трке у Малезији, када је изгурао возача Репсол Хонде Марка Маркеса са стазе. Сам финиш сезоне обележио је сукоб Росија и Маркеса, којег је деветоструки светски шампион оптужио да се умешао у борбу за титулу.

Овогодишњи Мото ГП шампионат почиње 20. марта трком за Велику награду Катара.

Коментари / 0

Оставите коментар