Rosi: 2017. godine - ili Jamaha ili povlačenje!

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da će završiti karijeru u Jamahu, a da će ove sezone odlučiti tačno kada.

Ostali sportovi 26.01.2016 | 14:20
Rosi: 2017. godine - ili Jamaha ili povlačenje!

36-godišnji Italijan je prošle godine ostao bez titule u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata za pet bodova, pošto ga je pobedio timski kolega Horhe Lorenco.

Uprkos tom porazu, u kontroverznom finišu sezone, ‘Doktor’ je istakao da veruje da može da se bori za titulu kako ove sezone, tako i u narednim godinama.

“Voleo bih da se trkam i posle ove godine. U svakom slučaju, završiću karijeru u Jamahi. Pokušaću da zadržim nivo koji sam imao u poslednje dve godine, a onda ćemo videti da li ću moći da se borim za titulu”, rekao je Rosi i istakao da će mu prvi deo sezone dati odgovor da li će nastaviti dalje i posle ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Rosi je istakao i da je zaslužio više Lorencovog poštovanja, a poznato je da je njihov odnos od dolaska Španca u kraljevsku klasu bio veoma turbulentan.

“Oduvek sam poštovao Horhea, a on je mene nešto manje. Nadam se da će poštovanje biti obostrano ove sezone”, naglasio je Rosi.

Lorenco je titulu osvojio zahvaljujući trijumfu na poslednjoj trci sezone, Velikoj nagradi Valensije, na kojoj je Rosi startovao sa začelja. ‘Doktor’ je kažnjen zbog incidenta sa prethodne trke u Maleziji, kada je izgurao vozača Repsol Honde Marka Markesa sa staze. Sam finiš sezone obeležio je sukob Rosija i Markesa, kojeg je devetostruki svetski šampion optužio da se umešao u borbu za titulu.

Ovogodišnji Moto GP šampionat počinje 20. marta trkom za Veliku nagradu Katara.

Komentari / 0

Ostavite komentar