Више од 500 пресуда у корист "швајцараца"

У првих двадесет дана јануара 2016. године изречено је више од 30 пресуда у БиХ у корист грађана и корисника кредита у швицарским францима, а на штету “Хипо банке”.

Босна и Херцеговина 21.01.2016 | 14:27
Више од 500 пресуда у корист "швајцараца"

Велики број тих пресуда је изречен на суду у Мостару, гдје су све судије парничног одјела заузеле исти правни став, а то је да су уговори о кредитима који су везани за ЦХФ валуту правно ништави. Тиме се обавезују корисници кредита да врате само подигнути износ у КМ, без уговорене камате, наводи се у саопштењу Удружења Швицарац БИХ.

“Са јануарским пресудама број изречених пресуда је прерастао бројку од 500. Обзиром да се иде са појединачним тужбама корисника кредита против тужене ‘Хyпо банке’, први пут смо крајем децембра имали по једној пресуди изречено шест ништавих уговора о кредиту. Познато је колико се ‘Хипо банка’ успиње и шири дезинформације о наводно успјешним правоснажним пресудама, а постоје пресуде у којима је у једној 100 одсто доказан криминал и крађа ‘Хипо банке’, а у другој више од 50 одсто. Ради се о пресудама изреченим у Републици Српској док су у ФБИХ сви уговори правно ништави”, казао је Кемал Дураковић, предсједник Удружења Швицарац БиХ.

У вези с тим, Удружење Швицарац позива ‘Хипо банку’ да јавности доставе правоснажне пресуде, а не линкове саопштења са својих страница, које доказује како из банке кажу да су правно и законито чистог образа и да не краду, наводе из Удружења.

“Удружење и корисници кредита би били сретнији да нас пљачкају и краду са оружјем у руци, јер би се тада знали и умјели одбранити. Овако онај ко опљачка банку са оружјем у руци је лопов, криминалац и пљачкаш, а кад банка краде, пљачка и отима онда је то криминал и пљачка оковратника о којем нико не говори и не одговара јер је изгледа у БИХ оковратницима све дозвољено. Удружење Швицарац БИХ ће се борити са истином и само истином, као и доказима, а никако лажима које су уз крађу саставни дио менаџмента ‘Хyпо банке'”, истакнуо је Дураковић.

(Аваз)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ја

21.01.2016 13:49

"А постоје пресуде у којима је у једној 100 одсто доказан криминал и крађа ‘Хипо банке’, а у другој више од 50 одсто. Ради се о пресудама изреченим у Републици Српској док су у ФБИХ сви уговори правно ништави”

ОДГОВОРИТЕ
Name

градјанин

21.01.2016 14:57

Назалост колико је људи смртно страдало и оболило због Хипо банке и свајцарца....

ОДГОВОРИТЕ