Видео: Питате ли се како су направили базен у Арени?! Ево...

Ако сте се питали како је направљен базен у Комбанк арени за потребе Европског првенства у ватерполу - ево одговора! Погледајте убрзани снимак радова.

Остали спортови 22.01.2016 | 22:30
Видео: Питате ли се како су направили базен у Арени?! Ево...

Европско првенство у ватерполу у Београду ближи се крају, кулминацији.

Српски ватерполо тим биће у прилици да забележи "хет-трик", односно да трећи пут узастопно освоји титулу првака Европе, чиме би изједначио успех некадашњег Совјетског Савеза (ССРС) - 1983, 1985. и 1987. године.

Београд је већ оборио рекорд што се тиче броја гледалаца на једног ватерполо утакмици на европским првенствима - 11.000! А сва је прилика да ће у финалу бити постављен нови, поготово после најава организатора да размишљају да уклоне завесу иза једног гола и тако додатно прошире капацитет.

Многи су се питали како је уопште направљен базен у највећој дворани на Балкану. И не само један - већ два, с обзиром на то да се иза те завесе налази још један мањи, који служи за загревање екипа пред меч.

Базен пројектован за такмичење је димензија 34x21x2,1 метара и опремљен је иновативним системом за циркулацију воде чиме се вода чисти и дезинфикује а потом поново враћа у базен. Базен за загревање и тренинг је такође Мирта (Мyртха), али мањих димензија 25×15 метара.

Ево одговора:

Додатни бенефит је да ће овај монтажни базен после Европског првенства бити премештен у Врњачку Бању где ће бити смештен нови ватерполо тренинг центар српских репрезентација.

Коментари / 0

Оставите коментар