Video: Pitate li se kako su napravili bazen u Areni?! Evo...

Ako ste se pitali kako je napravljen bazen u Kombank areni za potrebe Evropskog prvenstva u vaterpolu - evo odgovora! Pogledajte ubrzani snimak radova.

Ostali sportovi 22.01.2016 | 22:30
Video: Pitate li se kako su napravili bazen u Areni?! Evo...

Evropsko prvenstvo u vaterpolu u Beogradu bliži se kraju, kulminaciji.

Srpski vaterpolo tim biće u prilici da zabeleži "het-trik", odnosno da treći put uzastopno osvoji titulu prvaka Evrope, čime bi izjednačio uspeh nekadašnjeg Sovjetskog Saveza (SSRS) - 1983, 1985. i 1987. godine.

Beograd je već oborio rekord što se tiče broja gledalaca na jednog vaterpolo utakmici na evropskim prvenstvima - 11.000! A sva je prilika da će u finalu biti postavljen novi, pogotovo posle najava organizatora da razmišljaju da uklone zavesu iza jednog gola i tako dodatno prošire kapacitet.

Mnogi su se pitali kako je uopšte napravljen bazen u najvećoj dvorani na Balkanu. I ne samo jedan - već dva, s obzirom na to da se iza te zavese nalazi još jedan manji, koji služi za zagrevanje ekipa pred meč.

Bazen projektovan za takmičenje je dimenzija 34x21x2,1 metara i opremljen je inovativnim sistemom za cirkulaciju vode čime se voda čisti i dezinfikuje a potom ponovo vraća u bazen. Bazen za zagrevanje i trening je takođe Mirta (Myrtha), ali manjih dimenzija 25×15 metara.

Evo odgovora:

Dodatni benefit je da će ovaj montažni bazen posle Evropskog prvenstva biti premešten u Vrnjačku Banju gde će biti smešten novi vaterpolo trening centar srpskih reprezentacija.

Komentari / 0

Ostavite komentar