Бањалука: Пресретао дјевојчице, па ухапшен

Полиција у Бањалуци ухапсила је у уторак Дамира Ајлеца (29) због сумње да је од 2013. године пресретао и узнемиравао дјевојчице у близини бањалучких основних школа.

Република Српска 21.01.2016 | 08:35
Бањалука: Пресретао дјевојчице, па ухапшен

Након хапшења и криминалистичке обраде предат је у надлежност Окружног тужилаштва у овом граду уз извјештај о кривичном дјелу злостављање, мучење и друго нељудско и понижавајуће поступање.

Полиција сумња да је од новембра 2013. до октобра прошле пресретао и узнемиравао дјевојчице од осам до десет година старости показујући им порнографске фотографије и говорећи непримјерне ријечи.

"Лице Д.А. из Бањалуке сумњиче да је на различитим локацијама у близини основних школа 'Иво Андрић' и 'Алекса Шантић' пресрео пет дјевојчица приликом одласка или повратка из школе, показивао им порнографске садржаје на свом мобилном телефону, испитивао их о порнографији, при чему је користио ријечи непримјерене дјечјем узрасту", саопштено је из Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Бањалука.

Иначе, како незванично сазнајемо, Ајлец је бескућник и нема стално пребивалиште, а ријеч је о особи с благом заосталошћу у развоју, која је одраније позната полицији.

Завршио је специјалну школу и ограничених је интелектуалних способности, а одраније има неколико извјештаја због тешких крађа.

Родитељи у Бањалуци су иначе прву пријаву за напаствовање њихове дјеце полицији упутили 2013. године, а другу прошле године, док је остала три случаја полиција ријешила оперативним радом.

Поједине случајеве родитељи из себи знаних разлога нису жељели да пријаве надлежним органима.

Прича о педофилу који напаствује ученике основних школа у жижи јавности је посљедњих неколико мјесеци, од када су родитељи посвједочили како се непознат мушкарац креће у близини школа, а затим вреба и напаствује њихову дјецу.

Жељка Опачић, директорка Основне школе "Иво Андрић", казала нам је како је страх родитеља и ученика био оправдан, те како је искрено радује чињеница да је напасник ухапшен.

"У посљедње вријеме имали смо појачан надзор у школи, а безбједност је стављена на највиши ниво. Ми смо имали случај гдје је дјевојчица пресретнута на једној пасарели", казала је она.

(НН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

пасарела

21.01.2016 07:52

Браво за насу азурну полицију,требало им је две године да ухапсе једну осубу која има низи ИQ. Толико о интелигенцији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

21.01.2016 08:28

Браво! :-)

Name

Црни

21.01.2016 14:23

Задржи то смеће у кавезу

ОДГОВОРИТЕ