Логична објашњења за нелогичне догађаје

Зашто Драган Вучетић, несхваћени гениј, није постао Илон Маск из Српске?

Република Српска 21.01.2016 | 07:30
Логична објашњења за нелогичне догађаје

1. Зашто зграда у Пицином парку зјапи празна?

У зграду коју је саградило предузеће Гранд трејд у некадашњем Пицином парку још увијек нико није уселио. Ево и зашто:

У пословним круговима и на дружењима корпоративних менаџера прича се да је посљедњу и најбољу понуду за пословне просторе и канцеларије у поносној грандиозној згради дао аутомеханичар Жељко Вулић, чија се радња налази у близини

''Ширим посао па ми треба нови простор, а пошто је зграда тик, али тик, уз моју кућу, логично је да се преселим ту", изјавио је скромни Вулић.

Ђавлу мало било, Вулић је још и чуо да поједини припадници Специјалне полиције Републике Српске немају довољно посла, па се окрећу доколици и криминалу, а он би им, ако успије безецовати стаклену љепотицу, радо понудио да раде као обезбјеђење.

2. Зашто пропадају банке?

Банке у Републици Српској пропадају рекродном брзином јер је Српска лидер глобалног отпора свјетској финансијој пљачкашкој елити, коју представљају зле банке. Прослављени српски филмски режисер, Емир Кустурица, уз Дијега Арманда Марадону један од посљедњих аутентичних љевичара и бораца против капитализма, баш зато је за свој дом одабрао Републику Српску.

Док кажеш БиБ, код нас нестане по једна банка. Шта бива са новцем - још увијек није утврђено, али неки езотеричари и магови из кругова блиских масонима Винка Перића сумњају да се нестали новац некако претвара у ријечи које касније у телевизијским интервјуима изговарају Жељка Цвијановић, Зоран Тегелгија и Милорад Додик.

Не и директорица Агенције за банкарство. Она и тада ћути.

3. Зашто је прекинута производње електро-аутомобила?

Прошле године је прекинута производња електричних аутомобила под фирмом ЈП "Никола Тесла", и то се догодило због неочекиваног проналаска изворишта нафте у близини села Обудовац када је нафта нагло појефтинила.

Разочарани гениј Драган Вучетић, дух покретач предузећа ''Никола Тесла'', био је приморан да прати стопе ништа мање славних претходнике, Николе Тесле и Михајла Пупина - напустио је ове крајеве и отишао негдје да буде свхаћен.

При томе је оштетио Српску за више милион КМ (то му није први пут). Прости, какви смо, запитајмо се да ли ће се ико сјећати пишљивих милиона сутра када други народи буду присвајали нашег визионара?

4. Зашто неке фирме опстају, а неки радници протестују?

Прошлогодишњи протести радника у великој фарми крава "Фармленд" догодили су се баш због тих истих крава. Како је утврдила комисија са Пољопривредног факултета, краве у "Фармленду" пасу, умјесто траве, конвертибилне марке из Инвестиционо-развојне банке, а кравама (а и крмцима, воловима, коњима и гладним псима) никад доста пара.

Постоји још неколико десетина предузећа у Републици Српској која се баве производњом, а као сировину користе само и искључиво паре из Инвестиционо-развојне банке. То је специјална врста индустрије која прескаче застарјеле фазе у производњи, већ одмах, директно упумпава паре у ''машине''.

5. Зашто је Српска опстала и поред издаје?

Планирана издаја Републике Српске на којој неуморно раде политичари из Савеза за промјене није успјела из једног јединог разлога.

Браниоци Српске некаку су успјели да смисле најефикаснији начин да одбране Републику. То раде тако што непрестано вичу: Српска, ми, Српска, ми, Српска, ми, Српска,ми, Српска, ми, Српска, ми, Српска, ми, Српска...

Ове ријечи су тако моћне да од њих настају чардаци ни на небу ни на земљу, мостови се пружају преко великих ријека, а фабрички димњаци сежу у небеса, темељ Срске се забија дубље у стијене

(Исту вјештину примјењује поменути Савез за промјене у борби против криминала и корупције. Њима нешто теже иде јер првоборац Мектић није баш вјешт са ријечима)

Убрзо ћемо, умјесто плате у новцу, или грађевинског материјала, добијати килограме ријечи. Као замјену за 50 КМ, добићете једну Додикову реченицу, коме треба 20 КМ, њему дати четири премијеркина параграфа. Ако вам ова валута не одговара, у мјењачници потражите ријечи Ђокићеве, Павићеве, Босићеве, или чије год хоћете.

(Фронтал.рс)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

тзв

21.01.2016 07:22

Бојкот мтел-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сани

21.01.2016 09:45

Због два разлога се слажем с овим: 1. зна се како је дошло до изградње те зграде; 2. зграда није завршена ни унутра ,ни споља (погледајте кад сте у пролазу.Како је прошла технички пријем? Али има једна чињеница а која гласи да Мтел И сада плаћа најам приближно тој цифри ( коме плаћа не знам ). Тако да то додје на исто.Из супљег у празно. Сигурно паре не иду у државну касу, него неком приватнику. Само изгледа да тај лик није дао добар тал неком па се селе или су ови из Пициног парка понудили бољу диобу. Ми смо у каљужи свакако.

Name

дуле

21.01.2016 09:54

ја сам пресао на бх телеком .

Name

нови људи

21.01.2016 10:06

ТРЕБАЈУ НАМ НОВИ ЉУДИ ОТЈЕРАТИ СВЕ ПОЛИТИЦАРЕ ДОВЕСТИ МАЊИ БНРОЈ АЛИ ПАМЕТНИЈИХ И ПОСТЕНИЈИХ ВРАНА ВРАНИ ОЦИ НЕ КОПА. БОЈКОТ МТЕЛ-а.

Name

ВИТО КОРЛЕОНЕ

21.01.2016 07:31

Е ДА, ДА,ОПЕТ И КАД ДОДЈЕ ДРУГА ГАРНИТУРА НИСТА БИТНИЈЕ СЕ НЕЦЕ ДОГОДИТИ НАЗАЛОСТ.ТО ЈЕ СВЕ ВЕЦ ВИДЈЕНО, А ОВИ СУ НАС ЗАВИЛИ У ЦРНО. ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ЦУТЕ, УЉУЉКАЛИ СЕ СА ПРИМАЊИМА КОЈА СУ РЕЛАТИВНО ПОВОЉНА И СА ПОСТАВЉЕЊИМА КОЈА СУ ИМ НАМЈЕРНО УСТУПЉЕНА ДА САМО СУТЕ. НОВИ РЕКТОР ДОЛАЗИ ,ПРОСТО НЕВЈЕРОВАТНО. СТА РЕЦИ НА ТО СВЕ, ВЕЕЕЛИКО НИСТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

21.01.2016 08:21

Да ли си сигуран да ће бити исто кад дође нова гарнитура?

Name

кбл

21.01.2016 09:57

Ја јесам. Можда баш не 100% исто ал ту негдје. Не баш ту ал ту негдје између.

Name

Филип

21.01.2016 07:50

Свака част за објашњења. Духовитија а логичнија одавно нисам читао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

21.01.2016 07:54

Лијепо. Није да нема оваквих текстова, али их неко одмах намаже отровом, па се несрећник који чита, лижући прст и листајући, полако и трује. Направио бих једну малу, математичку корекцију, нечега што је поменути, угледни професор рекао. Платон је дефинисао шта је то држава и тиме дефинисао и шта она може бити. Наша влада нам показује шта све још може бити држава. Похваљујем уредника зато што овакве текстове објављује рано, док букачи, бузунџије и остали још спавају. Такво је радно вријеме код свих који не знају пребирати лећу. Александар Бугариновић, Бијељина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

21.01.2016 08:02

Никад напријед ни милиметар, већ само назад,све дубље у провалију без дна, док је ова црвена банда на кормилу.Ниједан непријатељ није нас успио уништити као "наша"власт. Или власт за свој џеп! Па докле???

ОДГОВОРИТЕ
Name

писцу

21.01.2016 08:10

Свака цаст на тексту, уз један додатак. Није споменуто да је у односу на 1999 продаја малих белезница порасла за 1.000.000% јер његови вјерни следбенци по угледу на великог мислиоца из братске Сев.Кореје пису паметне реци насег великог Воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клан

21.01.2016 08:12

Зашто нема Тегелтије задњих дана? Још слави "зарађених" 50 милиона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МГ

21.01.2016 12:18

И код Каје на слави.

Name

Саса

21.01.2016 08:17

Ево, буде се. Сад је џаба нешто писати. Кривих дрва никад не фали

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

21.01.2016 08:19

Сви су исти. Симпатичан коментар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРАТОНЦИ

21.01.2016 08:24

ВЛАДА ОСНИВА ЈП КРЕМАТОРИЈУМ! ЗЕМЉУ СУ ПОКУПОВАЛИ МИТРОВИЋИ, СТАНКОВИЋИ, ДОДИКОВИЋИ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

пицин парк

21.01.2016 09:11

МТЕЛ позивају на протесте у пицином парку да се не прави зграда од Радисица, а сад усељавају у њу ха ха која зај...анција, ово је дно дна, без дна, па ова власт мозе ли да вјерује ста ради, не знам ста це ,кад ово све заврси, кад се обуставе кредити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орловић С.

21.01.2016 09:19

Да се разумијемо. 1) Република (од лат. рес публица = јавна ствар, јавно добро). Закони у Републици су једнаки за све. Нема повлаштених, нема негативне селекције. 2)Држава је институционално организована друштвена заједница. - институције су законом регулисане Уставне установе. Појединци којима је повјерено да њима управљају раде у оквиру тих закона. 3)Власт је легални ауторитет који произилази из ''воље грађана''. Власт се дијели на: - законодавну (скупштине/парламенти - бирају грађани) - извршну (влада/бира скупштина/парламент) - судску (надзорну- независна) Дакле, из свега наведеног долазимо до заклучка да ситуација у којој се једно друштво налази је преслика тог друштва. Не може неко бити узурпатор ако му грађани својом пасивношћу. неодговорношћу или незнањем то не дозволе. ТАЧКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

21.01.2016 09:38

И да оде ова власт опет исто. Народ полтронски це да се додвори власти само да добије плату из будзета. А да се проба несто радити да власт да подрску од тог нема ниста. Опет це ова власт проци на изборима, даце пензионерима повисицу и ово запослени у дрзавним фирма, о ови са будзета њима доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

21.01.2016 09:42

Народ је крив нико други само бринемо које смо вјере И како цемо се звати а не борити за боље сутра.И Енглеској зиви 100 врста религија и свима добро незапосленост испод 10 посто ако нерадис имас социјалу непита те које си вјере и посо када тразис непита те ста си а унас само препуцавања...

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

21.01.2016 10:03

Највеци проблем је у судовима, они раде по принципу ти мени ја теби...Да раде свој посао било би нам пуууно боље...Све смјенити и довести друге......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

21.01.2016 13:34

Кад преселе у зграду одмах мијењам оператера , надан се да нећу бити једини што је то урадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мг

22.01.2016 08:03

Зато код Каје нема родјеног брата, његовог зета, све олош до олоша.