Logična objašnjenja za nelogične događaje

Zašto Dragan Vučetić, neshvaćeni genij, nije postao Ilon Mask iz Srpske?

Republika Srpska 21.01.2016 | 07:30
Logična objašnjenja za nelogične događaje

1. Zašto zgrada u Picinom parku zjapi prazna?

U zgradu koju je sagradilo preduzeće Grand trejd u nekadašnjem Picinom parku još uvijek niko nije uselio. Evo i zašto:

U poslovnim krugovima i na druženjima korporativnih menadžera priča se da je posljednju i najbolju ponudu za poslovne prostore i kancelarije u ponosnoj grandioznoj zgradi dao automehaničar Željko Vulić, čija se radnja nalazi u blizini

''Širim posao pa mi treba novi prostor, a pošto je zgrada tik, ali tik, uz moju kuću, logično je da se preselim tu", izjavio je skromni Vulić.

Đavlu malo bilo, Vulić je još i čuo da pojedini pripadnici Specijalne policije Republike Srpske nemaju dovoljno posla, pa se okreću dokolici i kriminalu, a on bi im, ako uspije bezecovati staklenu ljepoticu, rado ponudio da rade kao obezbjeđenje.

2. Zašto propadaju banke?

Banke u Republici Srpskoj propadaju rekrodnom brzinom jer je Srpska lider globalnog otpora svjetskoj finansijoj pljačkaškoj eliti, koju predstavljaju zle banke. Proslavljeni srpski filmski režiser, Emir Kusturica, uz Dijega Armanda Maradonu jedan od posljednjih autentičnih ljevičara i boraca protiv kapitalizma, baš zato je za svoj dom odabrao Republiku Srpsku.

Dok kažeš BiB, kod nas nestane po jedna banka. Šta biva sa novcem - još uvijek nije utvrđeno, ali neki ezoteričari i magovi iz krugova bliskih masonima Vinka Perića sumnjaju da se nestali novac nekako pretvara u riječi koje kasnije u televizijskim intervjuima izgovaraju Željka Cvijanović, Zoran Tegelgija i Milorad Dodik.

Ne i direktorica Agencije za bankarstvo. Ona i tada ćuti.

3. Zašto je prekinuta proizvodnje elektro-automobila?

Prošle godine je prekinuta proizvodnja električnih automobila pod firmom JP "Nikola Tesla", i to se dogodilo zbog neočekivanog pronalaska izvorišta nafte u blizini sela Obudovac kada je nafta naglo pojeftinila.

Razočarani genij Dragan Vučetić, duh pokretač preduzeća ''Nikola Tesla'', bio je primoran da prati stope ništa manje slavnih prethodnike, Nikole Tesle i Mihajla Pupina - napustio je ove krajeve i otišao negdje da bude svhaćen.

Pri tome je oštetio Srpsku za više milion KM (to mu nije prvi put). Prosti, kakvi smo, zapitajmo se da li će se iko sjećati pišljivih miliona sutra kada drugi narodi budu prisvajali našeg vizionara?

4. Zašto neke firme opstaju, a neki radnici protestuju?

Prošlogodišnji protesti radnika u velikoj farmi krava "Farmlend" dogodili su se baš zbog tih istih krava. Kako je utvrdila komisija sa Poljoprivrednog fakulteta, krave u "Farmlendu" pasu, umjesto trave, konvertibilne marke iz Investiciono-razvojne banke, a kravama (a i krmcima, volovima, konjima i gladnim psima) nikad dosta para.

Postoji još nekoliko desetina preduzeća u Republici Srpskoj koja se bave proizvodnjom, a kao sirovinu koriste samo i isključivo pare iz Investiciono-razvojne banke. To je specijalna vrsta industrije koja preskače zastarjele faze u proizvodnji, već odmah, direktno upumpava pare u ''mašine''.

5. Zašto je Srpska opstala i pored izdaje?

Planirana izdaja Republike Srpske na kojoj neumorno rade političari iz Saveza za promjene nije uspjela iz jednog jedinog razloga.

Branioci Srpske nekaku su uspjeli da smisle najefikasniji način da odbrane Republiku. To rade tako što neprestano viču: Srpska, mi, Srpska, mi, Srpska, mi, Srpska,mi, Srpska, mi, Srpska, mi, Srpska, mi, Srpska...

Ove riječi su tako moćne da od njih nastaju čardaci ni na nebu ni na zemlju, mostovi se pružaju preko velikih rijeka, a fabrički dimnjaci sežu u nebesa, temelj Srske se zabija dublje u stijene

(Istu vještinu primjenjuje pomenuti Savez za promjene u borbi protiv kriminala i korupcije. NJima nešto teže ide jer prvoborac Mektić nije baš vješt sa riječima)

Ubrzo ćemo, umjesto plate u novcu, ili građevinskog materijala, dobijati kilograme riječi. Kao zamjenu za 50 KM, dobićete jednu Dodikovu rečenicu, kome treba 20 KM, njemu dati četiri premijerkina paragrafa. Ako vam ova valuta ne odgovara, u mjenjačnici potražite riječi Đokićeve, Pavićeve, Bosićeve, ili čije god hoćete.

(Frontal.rs)

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

tzv

21.01.2016 07:22

Bojkot mtel-a!

ODGOVORITE
Name

Sani

21.01.2016 09:45

Zbog dva razloga se slažem s ovim: 1. zna se kako je došlo do izgradnje te zgrade; 2. zgrada nije završena ni unutra ,ni spolja (pogledajte kad ste u prolazu.Kako je prošla tehnički prijem? Ali ima jedna činjenica a koja glasi da Mtel I sada plaća najam približno toj cifri ( kome plaća ne znam ). Tako da to dodje na isto.Iz supljeg u prazno. Sigurno pare ne idu u državnu kasu, nego nekom privatniku. Samo izgleda da taj lik nije dao dobar tal nekom pa se sele ili su ovi iz Picinog parka ponudili bolju diobu. Mi smo u kaljuži svakako.

Name

dule

21.01.2016 09:54

ja sam presao na bh telekom .

Name

novi ljudi

21.01.2016 10:06

TREBAJU NAM NOVI LJUDI OTJERATI SVE POLITICARE DOVESTI MANJI BNROJ ALI PAMETNIJIH I POSTENIJIH VRANA VRANI OCI NE KOPA. BOJKOT MTEL-a.

Name

VITO KORLEONE

21.01.2016 07:31

E DA, DA,OPET I KAD DODJE DRUGA GARNITURA NISTA BITNIJE SE NECE DOGODITI NAZALOST.TO JE SVE VEC VIDJENO, A OVI SU NAS ZAVILI U CRNO. INTELEKTUALCI CUTE, ULJULJKALI SE SA PRIMANJIMA KOJA SU RELATIVNO POVOLJNA I SA POSTAVLJENJIMA KOJA SU IM NAMJERNO USTUPLJENA DA SAMO SUTE. NOVI REKTOR DOLAZI ,PROSTO NEVJEROVATNO. STA RECI NA TO SVE, VEEELIKO NISTA.

ODGOVORITE
Name

Vasilije

21.01.2016 08:21

Da li si siguran da će biti isto kad dođe nova garnitura?

Name

кбл

21.01.2016 09:57

Ја јесам. Можда баш не 100% исто ал ту негдје. Не баш ту ал ту негдје између.

Name

Filip

21.01.2016 07:50

Svaka čast za objašnjenja. Duhovitija a logičnija odavno nisam čitao.

ODGOVORITE
Name

Sasa

21.01.2016 07:54

Lijepo. Nije da nema ovakvih tekstova, ali ih neko odmah namaže otrovom, pa se nesrećnik koji čita, ližući prst i listajući, polako i truje. Napravio bih jednu malu, matematičku korekciju, nečega što je pomenuti, ugledni profesor rekao. Platon je definisao šta je to država i time definisao i šta ona može biti. Naša vlada nam pokazuje šta sve još može biti država. Pohvaljujem urednika zato što ovakve tekstove objavljuje rano, dok bukači, buzundžije i ostali još spavaju. Takvo je radno vrijeme kod svih koji ne znaju prebirati leću. Aleksandar Bugarinović, Bijeljina

ODGOVORITE
Name

Vasilije

21.01.2016 08:02

Nikad naprijed ni milimetar, već samo nazad,sve dublje u provaliju bez dna, dok je ova crvena banda na kormilu.Nijedan neprijatelj nije nas uspio uništiti kao "naša"vlast. Ili vlast za svoj džep! Pa dokle???

ODGOVORITE
Name

piscu

21.01.2016 08:10

Svaka cast na tekstu, uz jedan dodatak. Nije spomenuto da je u odnosu na 1999 prodaja malih beleznica porasla za 1.000.000% jer njegovi vjerni sledbenci po ugledu na velikog mislioca iz bratske Sev.Koreje pisu pametne reci naseg velikog Vode.

ODGOVORITE
Name

Klan

21.01.2016 08:12

Zašto nema Tegeltije zadnjih dana? Još slavi "zarađenih" 50 miliona.

ODGOVORITE
Name

MG

21.01.2016 12:18

I kod Kaje na slavi.

Name

Sasa

21.01.2016 08:17

Evo, bude se. Sad je džaba nešto pisati. Krivih drva nikad ne fali

ODGOVORITE
Name

nn

21.01.2016 08:19

Svi su isti. Simpatičan komentar.

ODGOVORITE
Name

MARATONCI

21.01.2016 08:24

VLADA OSNIVA JP KREMATORIJUM! ZEMLJU SU POKUPOVALI MITROVIĆI, STANKOVIĆI, DODIKOVIĆI,

ODGOVORITE
Name

picin park

21.01.2016 09:11

MTEL pozivaju na proteste u picinom parku da se ne pravi zgrada od Radisica, a sad useljavaju u nju ha ha koja zaj...ancija, ovo je dno dna, bez dna, pa ova vlast moze li da vjeruje sta radi, ne znam sta ce ,kad ovo sve zavrsi, kad se obustave krediti

ODGOVORITE
Name

Orlović S.

21.01.2016 09:19

Da se razumijemo. 1) Republika (od lat. res publica = javna stvar, javno dobro). Zakoni u Republici su jednaki za sve. Nema povlaštenih, nema negativne selekcije. 2)Država je institucionalno organizovana društvena zajednica. - institucije su zakonom regulisane Ustavne ustanove. Pojedinci kojima je povjereno da njima upravljaju rade u okviru tih zakona. 3)Vlast je legalni autoritet koji proizilazi iz ''volje građana''. Vlast se dijeli na: - zakonodavnu (skupštine/parlamenti - biraju građani) - izvršnu (vlada/bira skupština/parlament) - sudsku (nadzornu- nezavisna) Dakle, iz svega navedenog dolazimo do zaklučka da situacija u kojoj se jedno društvo nalazi je preslika tog društva. Ne može neko biti uzurpator ako mu građani svojom pasivnošću. neodgovornošću ili neznanjem to ne dozvole. TAČKA

ODGOVORITE
Name

vuper

21.01.2016 09:38

I da ode ova vlast opet isto. Narod poltronski ce da se dodvori vlasti samo da dobije platu iz budzeta. A da se proba nesto raditi da vlast da podrsku od tog nema nista. Opet ce ova vlast proci na izborima, dace penzionerima povisicu i ovo zaposleni u drzavnim firma, o ovi sa budzeta njima dosta.

ODGOVORITE
Name

Pravda

21.01.2016 09:42

Narod je kriv niko drugi samo brinemo koje smo vjere I kako cemo se zvati a ne boriti za bolje sutra.I Engleskoj zivi 100 vrsta religija i svima dobro nezaposlenost ispod 10 posto ako neradis imas socijalu nepita te koje si vjere i poso kada trazis nepita te sta si a unas samo prepucavanja...

ODGOVORITE
Name

pravda

21.01.2016 10:03

Najveci problem je u sudovima, oni rade po principu ti meni ja tebi...Da rade svoj posao bilo bi nam puuuno bolje...Sve smjeniti i dovesti druge......

ODGOVORITE
Name

Brod

21.01.2016 13:34

Kad presele u zgradu odmah mijenjam operatera , nadan se da neću biti jedini što je to uradio.

ODGOVORITE
Name

mg

22.01.2016 08:03

Zato kod Kaje nema rodjenog brata, njegovog zeta, sve ološ do ološa.