Миле Радишић примјер како успјешно пословати из затвора

Како се послује из затвора? Добро, ако питате најконтраверзнијег бањалучког бизнисмена. Миле Радишић и иза решетака, успио је да заврши објекат у који ће се, како пише пословни портал Цапитал, ускоро ипак уселити компанија Мтел. Уз мјесечни закуп од вртоглавих 400.000 КМ.

Република Српска 20.01.2016 | 22:51
Миле Радишић примјер како успјешно пословати из затвора

Да буде завршен објекат вриједан 100 милиона марака, Милета Радишића није спријечила ни затворска казна, ни бјекство од исте, ни протести грађана.

Фирму Гранд траде преписао је на сина, чиме је из затвора омогућио наставак радова, те коначни договор о дугорочном најму с компанијом Мтел.

"У децембру је била сједница УО Мтел-а. Одлучено је да ће бити настављен уговор, потписан анекс што се десило јуче. Према мојим информацијама, Мтел улази у зграду, цијена закупа 15.600 м2 је 13,5 евра по квадрату или 400.000 КМ мјесечно", рекао је Синиша Вукелић, уредник портала Цапитал.ба.

Из Мтела нема одговора нити реакција. Колике су уштеде, а колики ризик усељење у зграду која од почетка градње има и политичке конотације.

Наиме, власник Гранда траде, и сам је признао да је у пријатељским везама са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

"Ми јесмо дугогодишњи пријатељи, али однос Додика и мене с овом фирмом нема везе", рекао је Миле Радишић.

Има ли везе првобитни уговор којим се Телеком обавезује да ће уколико одлучи куповати некретнину прво покушати купити од Радишића, који такође првенство продаје након пет година најма, у првој верзији уговора даје баш Мтел-у?

Ова компанија је прошле године, донијела одлуку да раскине уговор са Радишићевим Гранд траде-ом због, како су, навели пропуста у изградњи.

Због афера које су пратиле поступак, Савез за промјене изненађен је одлуком компаније у већинском власништву Владе Србије.

"Савез за промјене подржава Владу Србије, посебно премијера Александра Вучића, у борби против криминала и корупције и вјерујемо да ће Влада Србије, као власник "Телекома Србије" преиспитати околности у вези усељења Мтел-а у зграду која је настала на криминалним радњама."

Процјењује се да ће само најам од Мтела, бити довољан да се инвестиција Гранд траде-у исплати за 12 година.

Много прије тог периода јавност очекује одговоре, како је и уз помоћ кога одбјегли Радишић прелазио државну границу, ко му је и да ли мимо правила одобрио затворске погодности, и да ли ће ико због свега одговарати.

Извор: Н1

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

пик

20.01.2016 21:55

То је цијена коју је Вучић платио да Миле одустане од Референдума!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реци цврчак

21.01.2016 01:06

Не бих рекао. Цијену је платио Додик и остали пајташи. А онда су добили подршку офуцаног и проваљеног двојца с кормиларом из Сербије.

Name

Браво

20.01.2016 21:58

То је бизнис тако то иде и из Затвора се послује. А на Западу се све одузима таквим Бизнисменима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјуро

20.01.2016 22:21

Људи зна ли неко засто Васковиц не писе о уласку Мтела код М. Радисица? Да није неки лицни интерес?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сесељевац

20.01.2016 22:22

Сада кад ускоро доџу Радикали на власт у Србији ствари че да буду другачије. Нечемо допустити да наша православна брача у Републици Српској и другим српским земљама буду поробљени од стране домаћих издајника и Ватиканских Кроата. Живи били па видели. Мајка Русија че помочи напаченом Српском народу. А онда чемо видјети Коме Опанци, а Коме Обојци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОДИКИЈА

20.01.2016 22:22

У ЗЕМЉИ ЈУТУТУНСКОЈ ЈУХАХАХИ УМНИ ШОФЕР СЈЕДИ У ЗАТВОРУ, А МИ ТЕЛЕФОНИРАМО И ПУНИМО МУ БУЂЕЛАР. ТО НЕМА НИ У ГАНИ, ТАМО ЈЕ ГЕНЕРАЛ РОЛИНГ РЕКАО ВЛАДИ АЈД ДА ПРЕСТАНЕТЕ ДА КРАДЕТЕ, А ОНИ НАСТАВИЛИ И ЈОШ ГА ЗАХЕБАБАЛИ. Е ОНДА СЕ РОЛИНГС НАЉУТИО ДОШАО НА СЈЕДНИЦУ И РЕКАО АЈД ФИНО ПРЕД ЗГРАДУ И СТРЕЉАО ИХ. И ОД ТАДА У ЗЕМЉИ ГАНИ НЕМА КОРУПЦИЈЕ. СТВАРНО, ТРЕБА ПОСЛУШАТИ ЛЕГЕНДУ ЉУБУ АНЂЕЛКОВИЋА. ТРЕБА ТО ФИНО СТРЕЉАТИ, СВУ ТУ БАНДУ ЛОПОВСКУ, ЕНО СТУДЕНТИ У БАЊАЛУЦИ НЕМАЈУ ГРИЈАЊА. СТРАШНО, ПА ТИ И ДИЈЕЦУ УБИЈАЈУ.И САД ОН КАО БРАНИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС.САТРА СЕ. Е ЈЕСТЕ НАМ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС, АКО ГА ОН БРАНИ, АУУУУУУУУУУУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

20.01.2016 22:25

Вучић и Тома показали право лице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адио

20.01.2016 22:30

Престајем писати коментаре и пратити све ово. Опљачкали су нас, имају подршку странаца за то, опозиција неспособна...немам наде да ће се ишта озбиљно десити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЦУНИЦА

20.01.2016 22:44

Није ми јасно да у МТЕЛу нико нема дигитрон , ваљда би било нормално да се изгради зграда из кредита и отплати за 15 година или мени ноге смрде илу нисам уцио математику као Питагора из Бакинаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дигитрон

21.01.2016 06:20

Па тако велике фирме као мтел неће да заробљавају капитал од 100 милиона у некретнину када им је кроз посао боље уложити у обрт, осавремењавања технологије и друге ствари, пошто им је исплативије. Када уложиш толике паре у некретнину почећеш каскати за другим оператерима зато што немаш новца за друге ствари у свом пословању, боље има је напримјер склопити посао са самсунгом или неким другим производјачем телефона или опреме од 100 милиона да добију повољније услове набавка исте и то ће им се прије исплатити кроз посао него направити зграду од толико пара...Све велике компаније су скоро у изнајмљеним зградама... Њима би требало око 20 година да исплате толику инвестицију од кирије што плаћају...

Name

Бањалучанин

20.01.2016 23:10

Остаје нам само да масовно одустанемо од МТЕЛ-ове услуге. Дакле сви. Па ће им се бандитски план ипак изјаловити. Све конце у РС вуче мафија из Београда. Какав Вучић какви бакрачи. Он је добио своју пикслу. Добио је Додикуизборе и подржава га од самог почетка свог мандата. А Србију лаже. Имају план да уселе МТЕЛ у ту зграду, а затим да и србијански телеком и МТЕЛ продају странцима и зараде толико да им се заврти у глави. А ти народе, стоко, паси траву. А можеш кувати и опанке у супи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

21.01.2016 05:53

Све истина! Јос им ми дали и дајемо насе паре!

Name

Неко

21.01.2016 05:39

Ја сам реалан и ова зграда це уплацивати граду око МИЛИОН марака годишње на име пореза на имовину и на изнајмљивање, свакако боље од њиве, ко воли њиву и суму, нека оде из града мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слажем се

21.01.2016 07:25

У потпуности се слажем, да хоће барем направити оваквих 10 - так зграда и наћи им сврху доста би буџети били пунији а и град би био мало више атрактивни него што је сада...