Mile Radišić primjer kako uspješno poslovati iz zatvora

Kako se posluje iz zatvora? Dobro, ako pitate najkontraverznijeg banjalučkog biznismena. Mile Radišić i iza rešetaka, uspio je da završi objekat u koji će se, kako piše poslovni portal Capital, uskoro ipak useliti kompanija Mtel. Uz mjesečni zakup od vrtoglavih 400.000 KM.

Republika Srpska 20.01.2016 | 22:51
Mile Radišić primjer kako uspješno poslovati iz zatvora

Da bude završen objekat vrijedan 100 miliona maraka, Mileta Radišića nije spriječila ni zatvorska kazna, ni bjekstvo od iste, ni protesti građana.

Firmu Grand trade prepisao je na sina, čime je iz zatvora omogućio nastavak radova, te konačni dogovor o dugoročnom najmu s kompanijom Mtel.

"U decembru je bila sjednica UO Mtel-a. Odlučeno je da će biti nastavljen ugovor, potpisan aneks što se desilo juče. Prema mojim informacijama, Mtel ulazi u zgradu, cijena zakupa 15.600 m2 je 13,5 evra po kvadratu ili 400.000 KM mjesečno", rekao je Siniša Vukelić, urednik portala Capital.ba.

Iz Mtela nema odgovora niti reakcija. Kolike su uštede, a koliki rizik useljenje u zgradu koja od početka gradnje ima i političke konotacije.

Naime, vlasnik Granda trade, i sam je priznao da je u prijateljskim vezama sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

"Mi jesmo dugogodišnji prijatelji, ali odnos Dodika i mene s ovom firmom nema veze", rekao je Mile Radišić.

Ima li veze prvobitni ugovor kojim se Telekom obavezuje da će ukoliko odluči kupovati nekretninu prvo pokušati kupiti od Radišića, koji takođe prvenstvo prodaje nakon pet godina najma, u prvoj verziji ugovora daje baš Mtel-u?

Ova kompanija je prošle godine, donijela odluku da raskine ugovor sa Radišićevim Grand trade-om zbog, kako su, naveli propusta u izgradnji.

Zbog afera koje su pratile postupak, Savez za promjene iznenađen je odlukom kompanije u većinskom vlasništvu Vlade Srbije.

"Savez za promjene podržava Vladu Srbije, posebno premijera Aleksandra Vučića, u borbi protiv kriminala i korupcije i vjerujemo da će Vlada Srbije, kao vlasnik "Telekoma Srbije" preispitati okolnosti u vezi useljenja Mtel-a u zgradu koja je nastala na kriminalnim radnjama."

Procjenjuje se da će samo najam od Mtela, biti dovoljan da se investicija Grand trade-u isplati za 12 godina.

Mnogo prije tog perioda javnost očekuje odgovore, kako je i uz pomoć koga odbjegli Radišić prelazio državnu granicu, ko mu je i da li mimo pravila odobrio zatvorske pogodnosti, i da li će iko zbog svega odgovarati.

Izvor: N1

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

pik

20.01.2016 21:55

To je cijena koju je Vučić platio da Mile odustane od Referenduma!!!

ODGOVORITE
Name

reci cvrčak

21.01.2016 01:06

Ne bih rekao. Cijenu je platio Dodik i ostali pajtaši. A onda su dobili podršku ofucanog i provaljenog dvojca s kormilarom iz Serbije.

Name

Bravo

20.01.2016 21:58

To je biznis tako to ide i iz Zatvora se posluje. A na Zapadu se sve oduzima takvim Biznismenima .

ODGOVORITE
Name

djuro

20.01.2016 22:21

Ljudi zna li neko zasto Vaskovic ne pise o ulasku Mtela kod M. Radisica? Da nije neki licni interes?

ODGOVORITE
Name

Seseljevac

20.01.2016 22:22

Sada kad uskoro dodžu Radikali na vlast u Srbiji stvari če da budu drugačije. Nečemo dopustiti da naša pravoslavna brača u Republici Srpskoj i drugim srpskim zemljama budu porobljeni od strane domaćih izdajnika i Vatikanskih Kroata. Živi bili pa videli. Majka Rusija če pomoči napačenom Srpskom narodu. A onda čemo vidjeti Kome Opanci, a Kome Obojci.

ODGOVORITE
Name

ДОДИКИЈА

20.01.2016 22:22

У ЗЕМЉИ ЈУТУТУНСКОЈ ЈУХАХАХИ УМНИ ШОФЕР СЈЕДИ У ЗАТВОРУ, А МИ ТЕЛЕФОНИРАМО И ПУНИМО МУ БУЂЕЛАР. ТО НЕМА НИ У ГАНИ, ТАМО ЈЕ ГЕНЕРАЛ РОЛИНГ РЕКАО ВЛАДИ АЈД ДА ПРЕСТАНЕТЕ ДА КРАДЕТЕ, А ОНИ НАСТАВИЛИ И ЈОШ ГА ЗАХЕБАБАЛИ. Е ОНДА СЕ РОЛИНГС НАЉУТИО ДОШАО НА СЈЕДНИЦУ И РЕКАО АЈД ФИНО ПРЕД ЗГРАДУ И СТРЕЉАО ИХ. И ОД ТАДА У ЗЕМЉИ ГАНИ НЕМА КОРУПЦИЈЕ. СТВАРНО, ТРЕБА ПОСЛУШАТИ ЛЕГЕНДУ ЉУБУ АНЂЕЛКОВИЋА. ТРЕБА ТО ФИНО СТРЕЉАТИ, СВУ ТУ БАНДУ ЛОПОВСКУ, ЕНО СТУДЕНТИ У БАЊАЛУЦИ НЕМАЈУ ГРИЈАЊА. СТРАШНО, ПА ТИ И ДИЈЕЦУ УБИЈАЈУ.И САД ОН КАО БРАНИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС.САТРА СЕ. Е ЈЕСТЕ НАМ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС, АКО ГА ОН БРАНИ, АУУУУУУУУУУУ.

ODGOVORITE
Name

Dragan

20.01.2016 22:25

Vučić i Toma pokazali pravo lice.

ODGOVORITE
Name

Adio

20.01.2016 22:30

Prestajem pisati komentare i pratiti sve ovo. Opljačkali su nas, imaju podršku stranaca za to, opozicija nesposobna...nemam nade da će se išta ozbiljno desiti.

ODGOVORITE
Name

RACUNICA

20.01.2016 22:44

Nije mi jasno da u MTELu niko nema digitron , valjda bi bilo normalno da se izgradi zgrada iz kredita i otplati za 15 godina ili meni noge smrde ilu nisam ucio matematiku kao Pitagora iz Bakinaca.

ODGOVORITE
Name

Digitron

21.01.2016 06:20

Pa tako velike firme kao mtel neće da zarobljavaju kapital od 100 miliona u nekretninu kada im je kroz posao bolje uložiti u obrt, osavremenjavanja tehnologije i druge stvari, pošto im je isplativije. Kada uložiš tolike pare u nekretninu počećeš kaskati za drugim operaterima zato što nemaš novca za druge stvari u svom poslovanju, bolje ima je naprimjer sklopiti posao sa samsungom ili nekim drugim proizvodjačem telefona ili opreme od 100 miliona da dobiju povoljnije uslove nabavka iste i to će im se prije isplatiti kroz posao nego napraviti zgradu od toliko para...Sve velike kompanije su skoro u iznajmljenim zgradama... Njima bi trebalo oko 20 godina da isplate toliku investiciju od kirije što plaćaju...

Name

Banjalučanin

20.01.2016 23:10

Ostaje nam samo da masovno odustanemo od MTEL-ove usluge. Dakle svi. Pa će im se banditski plan ipak izjaloviti. Sve konce u RS vuče mafija iz Beograda. Kakav Vučić kakvi bakrači. On je dobio svoju pikslu. Dobio je Dodikuizbore i podržava ga od samog početka svog mandata. A Srbiju laže. Imaju plan da usele MTEL u tu zgradu, a zatim da i srbijanski telekom i MTEL prodaju strancima i zarade toliko da im se zavrti u glavi. A ti narode, stoko, pasi travu. A možeš kuvati i opanke u supi.

ODGOVORITE
Name

Ja

21.01.2016 05:53

Sve istina! Jos im mi dali i dajemo nase pare!

Name

Neko

21.01.2016 05:39

Ja sam realan i ova zgrada ce uplacivati gradu oko MILION maraka godišnje na ime poreza na imovinu i na iznajmljivanje, svakako bolje od njive, ko voli njivu i sumu, neka ode iz grada malo

ODGOVORITE
Name

Slažem se

21.01.2016 07:25

U potpunosti se slažem, da hoće barem napraviti ovakvih 10 - tak zgrada i naći im svrhu dosta bi budžeti bili puniji a i grad bi bio malo više atraktivni nego što je sada...