Федерер: Волио бих да ми дјеца буду скијаши!

Роџер Федерер је рекао да ће своју децу подржати чиме год одлуче да се баве, али не би волео да буду професионални тенисери.

Тенис 23.01.2016 | 13:40
Федерер: Волио бих да ми дјеца буду скијаши!

Он је истакао да није сигуранда ће за 20 година бити заинтересован за тенис као што је сада и да би више воело да се његова деца баве неким другим спортом попут скијања.

„Не узбуђује ме да будем 40 година у тенису. Они иду на часове тениса јер сматрам да је то добро за њих. Турнири су сјајно место, да то не мислим, не бих био овде. Спорт те научи како да изгубиш, победиш, стичеш пријатељства, дисциплину. Само мислим да неће бити играчи који ће икада играти на Род Лејвер арени. Можда ће ме изненадити и бити овде једног дана, ко зна. Подржаћу их у сваком случају, чиме год одлуче да се баве, али не видим себе да седим са пријатељима у ложи и гледам голиму мечева. Радије ћу их подржати у неком другом спорту, на пример у скијању. То би било узбудљиво. А да гледам тениске мечеве. Не знам... Колико год сада волим тенис, нисам сигуран да ће то бити на истом нивоу за 20 година.“

Швајцарац, који ће ове године напунити 35 година, каже да ће се тенисом бавити све док му буде добро ишло.

"Не знам, време ће показати, Мислим да је доста тенисера који су завршили каријеру могло још да игра на високом нивоу. Они су одлучили да се тиме више не баве. Све је то до мисли, тела, породице, путовања и других ствари који су део свега овога. Добро ми иде и надам се да ће тако бити све док будем бирао да играм тенис."

Федерер се пласирао у треће коло победом над Александром Долгополовим са 3:0. Он каже да стално ради на свом серивус и истиче да му се допада стил игре Украјинца .

"Мислим да је сервис важан сегмент игре и да сви треба да раде на њему. То је једини ударац на који заиста можемо да утичемо. Добро сам сервирао на овом мечу. Ја сам фан игре Долгополова. Он је експлозиван, има догбар ритерн, посебно на други сервис. Има све ударце. Задовољан сам овом победом. Био је ово тешко друго коло. Мислим да је он бољи него неки играч који су боље рангирани од њега."

Коментари / 0

Оставите коментар