Federer: Volio bih da mi djeca budu skijaši!

Rodžer Federer je rekao da će svoju decu podržati čime god odluče da se bave, ali ne bi voleo da budu profesionalni teniseri.

Tenis 23.01.2016 | 13:40
Federer: Volio bih da mi djeca budu skijaši!

On je istakao da nije siguranda će za 20 godina biti zainteresovan za tenis kao što je sada i da bi više voelo da se njegova deca bave nekim drugim sportom poput skijanja.

„Ne uzbuđuje me da budem 40 godina u tenisu. Oni idu na časove tenisa jer smatram da je to dobro za njih. Turniri su sjajno mesto, da to ne mislim, ne bih bio ovde. Sport te nauči kako da izgubiš, pobediš, stičeš prijateljstva, disciplinu. Samo mislim da neće biti igrači koji će ikada igrati na Rod Lejver areni. Možda će me iznenaditi i biti ovde jednog dana, ko zna. Podržaću ih u svakom slučaju, čime god odluče da se bave, ali ne vidim sebe da sedim sa prijateljima u loži i gledam golimu mečeva. Radije ću ih podržati u nekom drugom sportu, na primer u skijanju. To bi bilo uzbudljivo. A da gledam teniske mečeve. Ne znam... Koliko god sada volim tenis, nisam siguran da će to biti na istom nivou za 20 godina.“

Švajcarac, koji će ove godine napuniti 35 godina, kaže da će se tenisom baviti sve dok mu bude dobro išlo.

"Ne znam, vreme će pokazati, Mislim da je dosta tenisera koji su završili karijeru moglo još da igra na visokom nivou. Oni su odlučili da se time više ne bave. Sve je to do misli, tela, porodice, putovanja i drugih stvari koji su deo svega ovoga. Dobro mi ide i nadam se da će tako biti sve dok budem birao da igram tenis."

Federer se plasirao u treće kolo pobedom nad Aleksandrom Dolgopolovim sa 3:0. On kaže da stalno radi na svom serivus i ističe da mu se dopada stil igre Ukrajinca .

"Mislim da je servis važan segment igre i da svi treba da rade na njemu. To je jedini udarac na koji zaista možemo da utičemo. Dobro sam servirao na ovom meču. Ja sam fan igre Dolgopolova. On je eksplozivan, ima dogbar ritern, posebno na drugi servis. Ima sve udarce. Zadovoljan sam ovom pobedom. Bio je ovo teško drugo kolo. Mislim da je on bolji nego neki igrač koji su bolje rangirani od njega."

Komentari / 0

Ostavite komentar