Џумхур: Јесам изгубио, али сам научио лекцију!

Најбољи тенисер Босне и Херцеговине Дамир Џумхур признао је да "има за чим да жали" послије меча са Давидом Гофаном у другом колу Аустралијан Опена.

Тенис 22.01.2016 | 11:00
Џумхур: Јесам изгубио, али сам научио лекцију!

Џумхур је при резултату 1:1 у сетовима и 4:1 у трећем сету (уз два брејка) необјашњиво "пао" у игри и препустио побједу Белгијанцу.

"Први пут могу рећи да имам за чиме жалити, иако сам играо против 15. играча свијета. Након првог сета, у којем сам такође имао прилику да славим, одиграо сам савршен други сет. И у трећем сам кренуо добро и дошао до водства 4:1 и то са два брејка предности. У том тренутку сам већ почео размишљати и о томе да бих могао добити овај меч. Међутим, Гофан је кренуо играти другу игру, а ја сам насјео и једноставно нисам нашао излаз", рекао је Џумхур, а пренијели сарајевски медији.

Први рекет БиХ је додао да је потом ситуација кренула низбрдо и да једноставно не може да објасни шта се десило.

"У неколико гемова сам имао предност и по 30-0, а нисам успио довршити посао. Дао сам му прилику да се врати у живот и он је то искористио. Дигао се у потпуности и то захваљујући мојим грешкама. Тешко ми је и заиста жалим због овог пораза, јер сам свјестан да сам пропустио велику прилику да се пласирам у треће коло. Имао сам побједу у рукама и испустио сам је, али сада барем знам да сам раме уз раме са играчима из самог врха и које ствари требам поправити у својој игри да бих их савладао. Да, доживио сам пораз, али сам научио лекцију. Иако ми је тешко, настојаћу се што прије опоравити и на другим турнирима наставити тамо гдје сам стао", поручио је он.

Коментари / 0

Оставите коментар