Džumhur: Jesam izgubio, ali sam naučio lekciju!

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur priznao je da "ima za čim da žali" poslije meča sa Davidom Gofanom u drugom kolu Australijan Opena.

Tenis 22.01.2016 | 11:00
Džumhur: Jesam izgubio, ali sam naučio lekciju!

Džumhur je pri rezultatu 1:1 u setovima i 4:1 u trećem setu (uz dva brejka) neobjašnjivo "pao" u igri i prepustio pobjedu Belgijancu.

"Prvi put mogu reći da imam za čime žaliti, iako sam igrao protiv 15. igrača svijeta. Nakon prvog seta, u kojem sam takođe imao priliku da slavim, odigrao sam savršen drugi set. I u trećem sam krenuo dobro i došao do vodstva 4:1 i to sa dva brejka prednosti. U tom trenutku sam već počeo razmišljati i o tome da bih mogao dobiti ovaj meč. Međutim, Gofan je krenuo igrati drugu igru, a ja sam nasjeo i jednostavno nisam našao izlaz", rekao je Džumhur, a prenijeli sarajevski mediji.

Prvi reket BiH je dodao da je potom situacija krenula nizbrdo i da jednostavno ne može da objasni šta se desilo.

"U nekoliko gemova sam imao prednost i po 30-0, a nisam uspio dovršiti posao. Dao sam mu priliku da se vrati u život i on je to iskoristio. Digao se u potpunosti i to zahvaljujući mojim greškama. Teško mi je i zaista žalim zbog ovog poraza, jer sam svjestan da sam propustio veliku priliku da se plasiram u treće kolo. Imao sam pobjedu u rukama i ispustio sam je, ali sada barem znam da sam rame uz rame sa igračima iz samog vrha i koje stvari trebam popraviti u svojoj igri da bih ih savladao. Da, doživio sam poraz, ali sam naučio lekciju. Iako mi je teško, nastojaću se što prije oporaviti i na drugim turnirima nastaviti tamo gdje sam stao", poručio je on.

Komentari / 0

Ostavite komentar