АО: Сепи стигао до Новака, Гаврилова шокирала Квитову, сигурна Радвањска!

Италијан Андреас Сепи противник је Новака Ђоковића у трећем колу Аустралијан Опена. Аустралијска тенисерка Дарија Гаврилова направила је највеће изненађење досадашњег трајања Аустралијан Опена код жена, елиминисавши Петру Квитову. 

Тенис 20.01.2016 | 15:40
АО: Сепи стигао до Новака, Гаврилова шокирала Квитову, сигурна Радвањска!

Двадесетдевети играч света савладао је без превише проблема Дениса Кудлу из Сједињених Америчких Држава максималним резултатом – 7:5, 6:4, 6:4.

Меч Сепија и Кудле трајао је нешто више од два сата, а Италијану је за тријумф био довољан по брејк у сваком од сетова.

С друге стране, нешто раније, Новак је такође без превише проблема савладао тинејџера из Француске Квентина Алиса.

Аустралијска тенисерка Дарија Гаврилова направила је највеће изненађење досадашњег трајања Аустралијан Опена код жена, елиминисавши Петру Квитову.

Гаврилова је до тријумфа над шестим носиоцем дошла са 6:4, 6:4, после једног сата и 29 минута игре.

У наредном колу, 21-годишњу Аустралијанку, која је некада представљала Русију, чека сусрет са француском тенисерком Кристином Младеновић.

Гаврилова је против Квитове дошла до своје четврте победе над тенисеркама које су међу десет на свету у последњих година. У Мелбурну је наставила са сјајним играма које је приказивала на Хопман купу, који је освојила заједно са Ником Кирјосом под заставом Аустралије.

Захваљујући победи над Чехињом, први пут у каријери је прошла у треће коло неког Грен слема, а тај дуел је обележио велики број брејкова.

Аустралијанка је одиграла боље од искусније ривалке и по један брејк више у сваком од сетова био јој је довољан за тријумф. Имала је знантно мање неизнуђених грешака од Квитове – 20 наспрам 35 и то је делимично одлучило сусрет.

Пољска тенисерка Агњешка Радвањска пласирала се у треће коло Аустралијан Опена, сигурном победом над Канађанком Јуџини Бушар.

Радвањска је до тријумфа дошла са 6:4, 6:2, после једног сата и 23 минута игре, а у наредној рунди је чека сусрет са Порториканком Моником Пуиг, која је савладала Кристину Плишкову из Чешке.

У дуелу са Бушаровом, Радвањска је послала јасну поруку својим ривалкама да жели далеко да догура на првом Грен слему сезоне.

Млада Канађанка је агресивно ушла у сусрет, неко време је успела да се одупре притиску фавориткиње, али је брзо посустала.

После изједначеног старта, Бушарова је сјајним ударцима дошла до брејка за 3:2, али се Радвањска брзо освестила и преокренула. Први сет је освојила са 6:4, а испоставило се да су неизнуђене грешке, њих 23, много коштале Канађанку.

У другом сету, Пољакиња је наставила тамо где је стала у првом, одмах је направила брејк и одржавала предност до тријумфа.

Коментари / 0

Оставите коментар