AO: Sepi stigao do Novaka, Gavrilova šokirala Kvitovu, sigurna Radvanjska!

Italijan Andreas Sepi protivnik je Novaka Đokovića u trećem kolu Australijan Opena. Australijska teniserka Darija Gavrilova napravila je najveće iznenađenje dosadašnjeg trajanja Australijan Opena kod žena, eliminisavši Petru Kvitovu. 

Tenis 20.01.2016 | 15:40
AO: Sepi stigao do Novaka, Gavrilova šokirala Kvitovu, sigurna Radvanjska!

Dvadesetdeveti igrač sveta savladao je bez previše problema Denisa Kudlu iz Sjedinjenih Američkih Država maksimalnim rezultatom – 7:5, 6:4, 6:4.

Meč Sepija i Kudle trajao je nešto više od dva sata, a Italijanu je za trijumf bio dovoljan po brejk u svakom od setova.

S druge strane, nešto ranije, Novak je takođe bez previše problema savladao tinejdžera iz Francuske Kventina Alisa.

Australijska teniserka Darija Gavrilova napravila je najveće iznenađenje dosadašnjeg trajanja Australijan Opena kod žena, eliminisavši Petru Kvitovu.

Gavrilova je do trijumfa nad šestim nosiocem došla sa 6:4, 6:4, posle jednog sata i 29 minuta igre.

U narednom kolu, 21-godišnju Australijanku, koja je nekada predstavljala Rusiju, čeka susret sa francuskom teniserkom Kristinom Mladenović.

Gavrilova je protiv Kvitove došla do svoje četvrte pobede nad teniserkama koje su među deset na svetu u poslednjih godina. U Melburnu je nastavila sa sjajnim igrama koje je prikazivala na Hopman kupu, koji je osvojila zajedno sa Nikom Kirjosom pod zastavom Australije.

Zahvaljujući pobedi nad Čehinjom, prvi put u karijeri je prošla u treće kolo nekog Gren slema, a taj duel je obeležio veliki broj brejkova.

Australijanka je odigrala bolje od iskusnije rivalke i po jedan brejk više u svakom od setova bio joj je dovoljan za trijumf. Imala je znantno manje neiznuđenih grešaka od Kvitove – 20 naspram 35 i to je delimično odlučilo susret.

Poljska teniserka Agnješka Radvanjska plasirala se u treće kolo Australijan Opena, sigurnom pobedom nad Kanađankom Judžini Bušar.

Radvanjska je do trijumfa došla sa 6:4, 6:2, posle jednog sata i 23 minuta igre, a u narednoj rundi je čeka susret sa Portorikankom Monikom Puig, koja je savladala Kristinu Pliškovu iz Češke.

U duelu sa Bušarovom, Radvanjska je poslala jasnu poruku svojim rivalkama da želi daleko da dogura na prvom Gren slemu sezone.

Mlada Kanađanka je agresivno ušla u susret, neko vreme je uspela da se odupre pritisku favoritkinje, ali je brzo posustala.

Posle izjednačenog starta, Bušarova je sjajnim udarcima došla do brejka za 3:2, ali se Radvanjska brzo osvestila i preokrenula. Prvi set je osvojila sa 6:4, a ispostavilo se da su neiznuđene greške, njih 23, mnogo koštale Kanađanku.

U drugom setu, Poljakinja je nastavila tamo gde je stala u prvom, odmah je napravila brejk i održavala prednost do trijumfa.

Komentari / 0

Ostavite komentar