Еулекс: Сутра пресуда Оливеру Ивановићу

У Еулексу је потврђено Тањугу да ће сутра бити изречена пресуда у случају који се води против Оливера Ивановића, Драгољуба Делибашића и још тројице Срба.

Србија 20.01.2016 | 13:20
Еулекс: Сутра пресуда Оливеру Ивановићу

Портпарол Еулекса Дане Коруга изјавио је Тањугу да ће пресуда Ивановићу, Делибашићу и још тројици Срба бити изречена сутра у 10 часова у Основном суду у Северној Митровици.

"Током седнице приступ медијима биће ограничен и мере безбедности биће подигнуте", рекао је Коруга.

Ивановић је оптужен за кривично дело ратног злочина почињеног над цивилима током 1999. и 2000. године.

Оптужницом су обухваћени и пензионисани пуковник МУП-а Драгољуб Делибашић, адвокат Илија Вујачић, правник Небојша Вујачић и професор Александар Лазовић, који су оптужени за убиство и покушај убиства.

Ивановићева породица очекује ослобађајућу пресуду. Његова супруга Милена Ивановић Поповић каже за Тањуг да породица и после свега верује у правду и очекује ослобађајућу пресуду.

"Свака друга пресуда значила би скандал за Еулекс и почетак краја њихове мисије која би доношењем евентуално неке друге политичке одлуке показала да није у стању да обави свој основни задатак, а то је да свима нама обезбеди правну и сваку другу сигурност", рекла је Ивановић Поповић.

И адвокат Небојша Влајић изјавио је раније Тањугу да очекује ослобађајућу пресуду, која је једино могућа у ситуацији када тужилац, како је оценио, није понудио ни један доказ за наводе оптужнице.

Ивановић и Делибашић се налазе у кућном притвору, док остала тројица Срба суђење дочекују бранећи се са слободе.

Укупно је 81 сведок саслушан је у судском процесу који је трајао више од годину дана.

Међународним судским већем Основног суда у Косовској Митровици председава судија из Румуније Роксана Комша.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Богоје

20.01.2016 13:01

Да је боравеци у затвору променијо име и веру то јесте постао сиптар Ољмани Иваници мозда би и био ослободјен овако као СРБИН платице дебели цех за сто јесте и сто није урадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило

20.01.2016 15:59

Случај Оливера Ивановића јасно показује да СРБија више нема никаквог утицаја на КиМ!

Name

СРПСКИ УСУД

20.01.2016 13:17

Ово са Оливером је тако јасна ствар, све је то инсценирана монтажа , генерало усмјерена против Црба. Јер све што је вриједно и истакнуто, а српско треба сатрти у коријену. То се ради у најширем фронталном смислу, на свим нивоима, узастопне акције против срба и свега што је српско. Својевремно је Александар Ранковић такође један од истакнутијих и поштиваних срба унутар свог народа, па га на Брионском пленуму ЦК СКЈ оптужише да је поставио прислушкиваче у Титове просторије и да је радио против система, а ништа доказано (унапријед припремљена подвала оних који су планирали сецесионизам). ДА НИЈЕ БИЛО БРИОНСКОГ (БРИЈУНСКОГ) ПЛЕНУМА 1.06.1966. НЕ БИ БИЛО НИ ОВЕ СИТУАЦИЈЕ СА КОСОВОМ И ОПЕТ НОВИХ СРПСКИХ ПОЛИТИЧКИХ ЖРТАВА КАО ШТО ЈЕ ОЛИВЕР. Онај ко познаје историју ово што написах разумјеће.

ОДГОВОРИТЕ