Euleks: Sutra presuda Oliveru Ivanoviću

U Euleksu je potvrđeno Tanjugu da će sutra biti izrečena presuda u slučaju koji se vodi protiv Olivera Ivanovića, Dragoljuba Delibašića i još trojice Srba.

Srbija 20.01.2016 | 13:20
Euleks: Sutra presuda Oliveru Ivanoviću

Portparol Euleksa Dane Koruga izjavio je Tanjugu da će presuda Ivanoviću, Delibašiću i još trojici Srba biti izrečena sutra u 10 časova u Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici.

"Tokom sednice pristup medijima biće ograničen i mere bezbednosti biće podignute", rekao je Koruga.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni i penzionisani pukovnik MUP-a Dragoljub Delibašić, advokat Ilija Vujačić, pravnik Nebojša Vujačić i profesor Aleksandar Lazović, koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva.

Ivanovićeva porodica očekuje oslobađajuću presudu. Njegova supruga Milena Ivanović Popović kaže za Tanjug da porodica i posle svega veruje u pravdu i očekuje oslobađajuću presudu.

"Svaka druga presuda značila bi skandal za Euleks i početak kraja njihove misije koja bi donošenjem eventualno neke druge političke odluke pokazala da nije u stanju da obavi svoj osnovni zadatak, a to je da svima nama obezbedi pravnu i svaku drugu sigurnost", rekla je Ivanović Popović.

I advokat Nebojša Vlajić izjavio je ranije Tanjugu da očekuje oslobađajuću presudu, koja je jedino moguća u situaciji kada tužilac, kako je ocenio, nije ponudio ni jedan dokaz za navode optužnice.

Ivanović i Delibašić se nalaze u kućnom pritvoru, dok ostala trojica Srba suđenje dočekuju braneći se sa slobode.

Ukupno je 81 svedok saslušan je u sudskom procesu koji je trajao više od godinu dana.

Međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša.

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bogoje

20.01.2016 13:01

Da je boraveci u zatvoru promenijo ime i veru to jeste postao siptar Oljmani Ivanici mozda bi i bio oslobodjen ovako kao SRBIN platice debeli ceh za sto jeste i sto nije uradio.

ODGOVORITE
Name

Михаило

20.01.2016 15:59

Случај Оливера Ивановића јасно показује да СРБија више нема никаквог утицаја на КиМ!

Name

СРПСКИ УСУД

20.01.2016 13:17

Ово са Оливером је тако јасна ствар, све је то инсценирана монтажа , генерало усмјерена против Cрба. Јер све што је вриједно и истакнуто, а српско треба сатрти у коријену. То се ради у најширем фронталном смислу, на свим нивоима, узастопне акције против срба и свега што је српско. Својевремно је Александар Ранковић такође један од истакнутијих и поштиваних срба унутар свог народа, па га на Брионском пленуму ЦК СКЈ оптужише да је поставио прислушкиваче у Титове просторије и да је радио против система, а ништа доказано (унапријед припремљена подвала оних који су планирали сецесионизам). ДА НИЈЕ БИЛО БРИОНСКОГ (БРИЈУНСКОГ) ПЛЕНУМА 1.06.1966. НЕ БИ БИЛО НИ ОВЕ СИТУАЦИЈЕ СА КОСОВОМ И ОПЕТ НОВИХ СРПСКИХ ПОЛИТИЧКИХ ЖРТАВА КАО ШТО ЈЕ ОЛИВЕР. Онај ко познаје историју ово што написах разумјеће.

ODGOVORITE