ЕП - ''Делфини'' траже: Хоћемо да грми Арена!

Ватерполисти Србије позивају публику да навијањем "пробије уши" Грцима у полуфиналном дуелу у среду.

Остали спортови 20.01.2016 | 13:40
ЕП - ''Делфини'' траже: Хоћемо да грми Арена!

Први на свету против трећег на свету. Какво нас полуфинале Европског ватерполо првенства очекује у среду увече у Комбанк арени.

Србија против Грчке за пласман у финале од 20.15 часова. Грци су показали да су све бољи, а имају и додатни мотив - Грчка никада до сада није освојила медаљу на европским првенствима!

"Нека грми Арена, нека буде најјаче навијање. Имамо најтежег могућег противника у полуфиналу. Ко има карту и не може да дође нека је да некоме. Глас навијача је наш играч више. Знамо шта можемо да очекујемо а опет имамо право на оптимизам. Играмо код куће, пред својом публиком и ми се питамо", порука је Филипа Филиповића пред сутрашњи дуел.

Српски ватерполисти веома поштују ривала у полуфинала. Бираним речима је о ривалу говорио Живко Гоцић, капитен српског тима:

"Очекује нас тешка утакмица, они су трећи на свету и играју све боље. Нико не сме да очекује лак меч. Имају стабилну екипу без великих звезда који играју дисциплиновано. Одлична одбрана, сјајна реализациа играча више су грчки адути. Полуфинале је увек тешко без обзира ко је на другој страни".

Слободан Никић се надовезао:

"Стално смо их добијали и сигуран сам да и сада имамо предност, али ово није формалност јер у последње време показују велики напредак. Једино је важно да одиграмо нашу игру. Тада неће бити проблема".

Селектор Дејан Савић такође изузетно цени Грке:

"Намерно смо се заједно припремали у Атини почетком године. Добро се познајемо и сигуран сам да ћемо са тих припрема и анализом утакмица Грчке овде имати шта да видимо. Одлична одбрана, дуг напад до последњег секунда. Само то може да буде наша шанса. Селектор Влахос у тиму има, осим двојице, све играче Олимпијакоса које тренира. Морамо да одиграмо врхунску одбрану а из тога ће доћи напад. Чињеница да обе екипе имају олимпијску визу ништа не значи. Ово је Европско првенство и играмо за резултат. Склонили смо оптерећење и наше и оно са стране и са публиком чинимо јединство у настојањима да остваримо жељени резултат".

Коментари / 0

Оставите коментар