Проваљивали и крали док су чекали робију

Чекајући извршење пресуде и одлазак у затворску ћелију, група разбојника, на челу с Невеном Нешковићем (33), искористила је чињеницу да су на слободи како би починила нова разбојништва у Приједору и Добоју.

Република Српска 19.01.2016 | 21:18
Проваљивали и крали док су чекали робију

Како "Независне" сазнају, поред Нешковића, у акцији "Тројка", која је спроведена у понедјељак у Бањалуци и Новом Граду ухапшени су и Миленко Вурунић (41), Далибор И. (41) и Б.С. (32), док се за једним осумњиченим интензивно трага.

Подсјећамо, Нешковић и Вурунић су у августу прошле године у случају "Кастело" са Специјалним тужилаштвом РС потписали споразум о признању кривице за организоване пљачке бензинских пумпи и продавница на подручју неколико општина, које су извршили од 2011. до 2014. године.

Добили су четири, односно три године затвора, а пресуда је постала правоснажна тек у јануару ове године, с тим да им суд није продужавао притвор.

Иначе, током акције "Тројка", у којој су, поред приједорске полиције, учествовали и припадници Специјалне јединице полиције и Јединице за подршку, пронађени су докази који ухапшене повезују с три тешке крађе.

У питању су филмска пљачка у Тржном центру "Бинго" у Добоју, када је 22. децембра прошле године украдено око 20.000 марака, те крађа у бутику "Банг Банг" и продавници "Никић" у Приједору, гдје су лопови успјели украсти укупно око 15.000 марака.

Извор близак истрази нам је испричао како је готово извјесно да је дио чланова ове групе починио и тешку крађу у Тржном центру "Бинго" 4. децембра прошле године у Приједору, када су украденим аутомобилом проваљена врата овог центра и када је из мјењачнице украдено око 95.000 марака.

"За тај случај су пронађени докази, који указују на умијешаност групе у ово кривично дјело, али се морају одрадити додатне ДНК анализе како би се то потврдило", казао нам је он.

Ову причу потврдио је и дјелимично Радомир Дукић, начелник Сектора крим-полиције ЦЈБ Приједор, који је рекао како постоје индиције и трагови да је најмање један од ухапшених повезан с овим случајем.

Претресом Нешковићевог стана полиција је пронашла и одузела одређене украдене предмете, док су код Далибора И. пронађена два ракетна бацача и оквир с муницијом.

"Сви пронађени и одузети предмети ће у даљем поступку бити кориштени као докази против осумњичених лица", саопштено је данас из Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Приједор.

Далибор Иванић, начелник ЦЈБ Приједор, рекао је да је "Тројка" планска акција, која је припремана дужи период, синхронизовано и у координацији ЦЈБ Приједор, ЦЈБ Добој, Управом Крим-полиције, МУП-а РС и уз ангажовање Специјалне јединице полиције и припадника Јединице за подршку.

"Вјерујемо да ће у наредних мјесец дана све бити много јасније. Углавном, оцјењујемо акцију успјешном", истакао је Иванић.

Далибор И., Б.С. и Миленко Вурунић данас су пуштени на слободу, док је Нешковић спроведен у Окружно тужилаштво у Бањалуци, након чега је предложено одређивање притвора.

Против Далибора И. биће поднесен извјештај због недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

миx

19.01.2016 21:01

Како једном пуно име а другом иницијали. Ко је Б.С.кад се крије

ОДГОВОРИТЕ
Name

он је

19.01.2016 21:22

Инспектор

Name

познат од раније

19.01.2016 21:53

Борислав Ступар.... инаце толико о насем тузиластву и суду...

ОДГОВОРИТЕ