Provaljivali i krali dok su čekali robiju

Čekajući izvršenje presude i odlazak u zatvorsku ćeliju, grupa razbojnika, na čelu s Nevenom Neškovićem (33), iskoristila je činjenicu da su na slobodi kako bi počinila nova razbojništva u Prijedoru i Doboju.

Republika Srpska 19.01.2016 | 21:18
Provaljivali i krali dok su čekali robiju

Kako "Nezavisne" saznaju, pored Neškovića, u akciji "Trojka", koja je sprovedena u ponedjeljak u Banjaluci i Novom Gradu uhapšeni su i Milenko Vurunić (41), Dalibor I. (41) i B.S. (32), dok se za jednim osumnjičenim intenzivno traga.

Podsjećamo, Nešković i Vurunić su u avgustu prošle godine u slučaju "Kastelo" sa Specijalnim tužilaštvom RS potpisali sporazum o priznanju krivice za organizovane pljačke benzinskih pumpi i prodavnica na području nekoliko opština, koje su izvršili od 2011. do 2014. godine.

Dobili su četiri, odnosno tri godine zatvora, a presuda je postala pravosnažna tek u januaru ove godine, s tim da im sud nije produžavao pritvor.

Inače, tokom akcije "Trojka", u kojoj su, pored prijedorske policije, učestvovali i pripadnici Specijalne jedinice policije i Jedinice za podršku, pronađeni su dokazi koji uhapšene povezuju s tri teške krađe.

U pitanju su filmska pljačka u Tržnom centru "Bingo" u Doboju, kada je 22. decembra prošle godine ukradeno oko 20.000 maraka, te krađa u butiku "Bang Bang" i prodavnici "Nikić" u Prijedoru, gdje su lopovi uspjeli ukrasti ukupno oko 15.000 maraka.

Izvor blizak istrazi nam je ispričao kako je gotovo izvjesno da je dio članova ove grupe počinio i tešku krađu u Tržnom centru "Bingo" 4. decembra prošle godine u Prijedoru, kada su ukradenim automobilom provaljena vrata ovog centra i kada je iz mjenjačnice ukradeno oko 95.000 maraka.

"Za taj slučaj su pronađeni dokazi, koji ukazuju na umiješanost grupe u ovo krivično djelo, ali se moraju odraditi dodatne DNK analize kako bi se to potvrdilo", kazao nam je on.

Ovu priču potvrdio je i djelimično Radomir Dukić, načelnik Sektora krim-policije CJB Prijedor, koji je rekao kako postoje indicije i tragovi da je najmanje jedan od uhapšenih povezan s ovim slučajem.

Pretresom Neškovićevog stana policija je pronašla i oduzela određene ukradene predmete, dok su kod Dalibora I. pronađena dva raketna bacača i okvir s municijom.

"Svi pronađeni i oduzeti predmeti će u daljem postupku biti korišteni kao dokazi protiv osumnjičenih lica", saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor.

Dalibor Ivanić, načelnik CJB Prijedor, rekao je da je "Trojka" planska akcija, koja je pripremana duži period, sinhronizovano i u koordinaciji CJB Prijedor, CJB Doboj, Upravom Krim-policije, MUP-a RS i uz angažovanje Specijalne jedinice policije i pripadnika Jedinice za podršku.

"Vjerujemo da će u narednih mjesec dana sve biti mnogo jasnije. Uglavnom, ocjenjujemo akciju uspješnom", istakao je Ivanić.

Dalibor I., B.S. i Milenko Vurunić danas su pušteni na slobodu, dok je Nešković sproveden u Okružno tužilaštvo u Banjaluci, nakon čega je predloženo određivanje pritvora.

Protiv Dalibora I. biće podnesen izvještaj zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

mix

19.01.2016 21:01

Kako jednom puno ime a drugom inicijali. Ko je B.S.kad se krije

ODGOVORITE
Name

on je

19.01.2016 21:22

Inspektor

Name

poznat od ranije

19.01.2016 21:53

Borislav Stupar.... inace toliko o nasem tuzilastvu i sudu...

ODGOVORITE