Црна Гора преко Италије до полуфинала ЕП!

Ватерполисти Црне Горе пласирали су се у полуфинале Европског првенства у Београду победом над Италијом резултатом 10:7.

Остали спортови 19.01.2016 | 21:00
Црна Гора преко Италије до полуфинала ЕП!

Изабраници селектора Владимира Гојковића су од почетка имали предност, прву деоницу су добили са 3:2, другу решили у своју корист минималним резултатом, а сличан сценарио је виђен и у наставку, трећи квартал је припао Црногорцима (4:3), а четврта четвртина је завршена 2:2.

Најефикаснији у победничком тиму био је капитен Никола Јановић са четири гола, а по два су постигли Дарко Бргуљан и Александар Радовић.

У стрелце су се уписали још Антонио Петровић и Предраг Јокић.

На другој страни бољи од осталих био је Франческо Ди Фулвио са два гола, а црногорсог голмана Милоша Шћепановића по једном су савладали Маето Аикарди, Стефано Луонго, Кристијан Прешути, Александре Бодегас и Пјетро Фиљоли.

Током целог дуела Црна Гора је имала предност, осим на старту, први гол постигао је италијански репрезентативац Прешути.

Повела је екипа Црне Горе са 6:3 у петом минуту треће деонице, а Италија је успела да веже два поготка и стигне на корак до изједначења.

Ипак, Бргуљан је са два гола спречио резултатску неизвесност и до краја дуела није било дилеме ко ће у полуфинале и на мегдан победнику утакмице између Мађарске и Хрватске.

Коментари / 0

Оставите коментар