Crna Gora preko Italije do polufinala EP!

Vaterpolisti Crne Gore plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Beogradu pobedom nad Italijom rezultatom 10:7.

Ostali sportovi 19.01.2016 | 21:00
Crna Gora preko Italije do polufinala EP!

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića su od početka imali prednost, prvu deonicu su dobili sa 3:2, drugu rešili u svoju korist minimalnim rezultatom, a sličan scenario je viđen i u nastavku, treći kvartal je pripao Crnogorcima (4:3), a četvrta četvrtina je završena 2:2.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je kapiten Nikola Janović sa četiri gola, a po dva su postigli Darko Brguljan i Aleksandar Radović.

U strelce su se upisali još Antonio Petrović i Predrag Jokić.

Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Frančesko Di Fulvio sa dva gola, a crnogorsog golmana Miloša Šćepanovića po jednom su savladali Maeto Aikardi, Stefano Luongo, Kristijan Prešuti, Aleksandre Bodegas i Pjetro Filjoli.

Tokom celog duela Crna Gora je imala prednost, osim na startu, prvi gol postigao je italijanski reprezentativac Prešuti.

Povela je ekipa Crne Gore sa 6:3 u petom minutu treće deonice, a Italija je uspela da veže dva pogotka i stigne na korak do izjednačenja.

Ipak, Brguljan je sa dva gola sprečio rezultatsku neizvesnost i do kraja duela nije bilo dileme ko će u polufinale i na megdan pobedniku utakmice između Mađarske i Hrvatske.

Komentari / 0

Ostavite komentar