ЕП: Србија елиминисана у посљедњој секунди!

Рукометаши Србије нису успели да се пласирају у другу фазу Европског првенства у Пољској.

Остали спортови 19.01.2016 | 20:40
ЕП: Србија елиминисана у посљедњој секунди!

"Орлови" су ремизирали са Македонијом 27:27 (13:13) па су због слабије гол разлике завршили наступ са једним бодом из три утакмице.

Србија је била на корак од неочекиваног пласмана у другу фазу, голом Дарка Ђукића је повела десет секунди пре краја, али у последњој секунди Дејан Манасков својим десетим голом на мечу доноси Македонији жељени егал.

"Орлови" су сјајно чували Кирила Лазарова који је постигао само четири гола, од чега три у првих десет минута, али је то искористио Манасков и десет пута савладао наше голмане из 14 покушаја.

Одлично је простор на крилним позицијама користио Гоце Георгијевски са пет голова, док су Србију предводили Петар Ненадић и Жарко Шешум са по седам погодака. Пет је дао Иван Никчевић.

Македонци ће без бодова наставити такмичење у другој групној фази, док ће касније Француска и Пољска одлучивати о првом месту.

Прво полувреме обележила је егал борба два тима уз неколико преокрета. Обе селекције су успевале да поведу само два гола разлике, али је то оба пута брзо анулирано.

Србија је боље отворила меч, иако је расположен био Лазаров са три гола у првих десетак минута, "Орлови" су повели 7:5.

И док је Станић два пута сјајно заустављао напад најбољег играча Македонија, Георгијевски је искористио ту пажњу и са крила погађао за егал.

Десетак минута пре краја наша одбрана није имала решења за Манаскова који са три гола у низу покреће преокрет на 12:10, али успркос промашеном седмерцу Никчевића, Србија успева да изједначи пред одмор (13:13).

Настављено је у истом ритму у других пола сата, Србија је диктирала ритам већим током периода, али није успевала да веже неколико голова, па су Македонци константно одржавали егал.

Повремено би ривал правио преокрет, али је расположени Ненадић одржавао Србију у вођству. Десет секунди пре краја Ђукић постиже гол за 27:26, али у последњем нападу Манасков погађа са левог крила и одводи Македонију у другу фазу.

Коментари / 0

Оставите коментар