EP: Srbija eliminisana u posljednjoj sekundi!

Rukometaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju u drugu fazu Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Ostali sportovi 19.01.2016 | 20:40
EP: Srbija eliminisana u posljednjoj sekundi!

"Orlovi" su remizirali sa Makedonijom 27:27 (13:13) pa su zbog slabije gol razlike završili nastup sa jednim bodom iz tri utakmice.

Srbija je bila na korak od neočekivanog plasmana u drugu fazu, golom Darka Đukića je povela deset sekundi pre kraja, ali u poslednjoj sekundi Dejan Manaskov svojim desetim golom na meču donosi Makedoniji željeni egal.

"Orlovi" su sjajno čuvali Kirila Lazarova koji je postigao samo četiri gola, od čega tri u prvih deset minuta, ali je to iskoristio Manaskov i deset puta savladao naše golmane iz 14 pokušaja.

Odlično je prostor na krilnim pozicijama koristio Goce Georgijevski sa pet golova, dok su Srbiju predvodili Petar Nenadić i Žarko Šešum sa po sedam pogodaka. Pet je dao Ivan Nikčević.

Makedonci će bez bodova nastaviti takmičenje u drugoj grupnoj fazi, dok će kasnije Francuska i Poljska odlučivati o prvom mestu.

Prvo poluvreme obeležila je egal borba dva tima uz nekoliko preokreta. Obe selekcije su uspevale da povedu samo dva gola razlike, ali je to oba puta brzo anulirano.

Srbija je bolje otvorila meč, iako je raspoložen bio Lazarov sa tri gola u prvih desetak minuta, "Orlovi" su poveli 7:5.

I dok je Stanić dva puta sjajno zaustavljao napad najboljeg igrača Makedonija, Georgijevski je iskoristio tu pažnju i sa krila pogađao za egal.

Desetak minuta pre kraja naša odbrana nije imala rešenja za Manaskova koji sa tri gola u nizu pokreće preokret na 12:10, ali usprkos promašenom sedmercu Nikčevića, Srbija uspeva da izjednači pred odmor (13:13).

Nastavljeno je u istom ritmu u drugih pola sata, Srbija je diktirala ritam većim tokom perioda, ali nije uspevala da veže nekoliko golova, pa su Makedonci konstantno održavali egal.

Povremeno bi rival pravio preokret, ali je raspoloženi Nenadić održavao Srbiju u vođstvu. Deset sekundi pre kraja Đukić postiže gol za 27:26, ali u poslednjem napadu Manaskov pogađa sa levog krila i odvodi Makedoniju u drugu fazu.

Komentari / 0

Ostavite komentar