Писмо главном тужиоцу Српске

Младен Мимић из Милића упутио је отворено писмо главном тужиоцу Републике Српске Махумуту Швраки у коме тражи од тужиоца да се "скине прашина" са случаја његовог покушаја убиства и да се починиоци и наручиоци казне. Мимићево писмо вам преносимо у цјелости.

Република Српска 20.01.2016 | 07:37
Писмо главном тужиоцу Српске

Младен Мимић
Цара Душана 28,75446 Милићи

Главни тужилац Републике Српске, н/р Махмут Шврака
(путем канцеларије тужилаштва Власеница)

Предмет: Прикривање злочина, убиство у покушају, отворено писмо главном прикривачу

Главни тужиоче Републике Српске, ако се тако можеш назвати, добро ти је познат случај покушаја убиства Мимић Младена извршен 26.03.2003. године класичном сачекушом, уз писање пријетећих писама, са активном сарадњом појединаца из полицијске станице Милићи. О свему томе се ево мјесецима пише у средствима информисања, тв, штампа, портали… , што жртви изазивају додатне трауме, осјећај немоћи и понижености. Из свих тих реаговања видљива је оправданост исказаних сумњи изречених још 2003. године да је наручилац убиства Рајко Дукић, главни извршилац Милутин Кандић, писац пријетећих писама Момир Лазаревић, главни сарадник из МУП-а Радомир Пантић…

Све је то добро познато Тужилаштву Републике Српске гдје је предмет заведен под бројем КТН-19/03 у надлежном Окружном тужилаштву Источно Сарајево. Тада наступају криминалци из тог тужилаштва (Биљана Петровић, Рајко Чоловић…) који злоупотребљавајући моћ и овлаштења чине све како би заштитили осумњичене. Шта све има у том досијеу, каквих њихових папира и злоупотреба то здрав разум тешко може да схвати. Мијењају број у КТН-65/08 како би сакрили вријеме. Бисер папира је папир од прије 8-9 година у коме се тужилас Биљана Петровић изузима у свим случајевима гдје се помиње име Младен Мимић. За Риплија. Вјеровали или не. Навалите убице и криминалци слободни сте. Такво понашање надлежног тужилаштва директна је последица овог садашњег стања у Милићима.

Примјер тужилачког криминала и корупције што директно утиче на страх и незаштићеност грађана свих категорија и узраста. И опет су исти извршиоци. Када је то стање у овом предмету кулминирало ступа на сцену горе наведени тзв главни тужилац и овај предмет покушаја убиства пребацује 2012 године у ненадлежно Окружно тужилаштво Бијељина са очигледном намјером да се и даље ништа не ради, да се жртви и даље чини штета и онемогућава били какав приступ суду. Ено га под бројем 7176/12 и наравно ништа се не ради.Циљ је постигнут, средства су оправдана, потпуно је небитно у чијим ладицама тај предмет скупља прашину. Из овог предмета се види да је тзв главни тужилац својим положајем заштитио криминалце из тужилаштва чиме постаје главни криминалац у тужилаштву Републике Српске. Потпуно је видљиво да Република Српска нема тужилаштво већ групу особа добро плаћених и дубоко корумпираних средствима криминалаца и моћника. Потпуно је глупо одговорност пребацивати на МУП Републике Српске.

Овај допис упућујем Високом Суском и Тужилачком Савјету БиХ као јединој инстанци одговорној за рад и нерад судских и тужилачких институција у БиХ, са захтјевом да својим органима уђу у овај предмет и предузму мјере. Ако не могу да натјерају тужилаштво Републике Српске да ради нека они раде. Или нека према мени предузму мјере јер је овакво стање неодрживо.

Овај документ достављам средствима информисања са молбом да се исти објави нек јавност зна.

Милићи 18.01.2016. године
Младен Мимић

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

19.01.2016 19:30

Ово је класицна сврака од тузиоца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

19.01.2016 19:46

Нек си му реко.

Name

симо матавуљ

19.01.2016 22:49

Главни тузилац РС је 'по кљуцу' морао бити изабран медју босњацима да би се приказало да у РС постоји 'слога' медју Србима, Хрватима и босњацима. А наравно избор тога босњака су морали одобрити Срби - 'главесине'

Name

Пион

19.01.2016 20:03

Правда је спора али достизна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ ин

19.01.2016 20:08

Младене, одлично те познајем, знам ко си и шта си и колико си поштен. Никад али никад не одустај од гоњење ових злочинаца. Ако се икад промијени власт у нашој несречној држави, буди сигуран да ће зликовци бити процесуирани. Ти си платио највећу цијену, али има нас још много твојих сапатника, који проживљавамо тортуру Рајка Дукића и његових помагача. Младене мој ти је савјет, само напред , буди још много активнији и не посустај. Надам се да ћемо ускоро бити свједоци раскринкавања тог гнусног злочина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милићко прољеће

19.01.2016 20:26

Највећа срамота на образу регије је овај покушај убиства Младена Мимића. У највећем интересу свих је да се злочин расвијетли. Тужиоци, ставите морал и заштитие професију , изнад Рајкових новаца, и подигните ту оптужницу која је давно написана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

19.01.2016 20:47

То ти је независно судство господине.Али зато зависно само од владајуце гарнитуре,али и треба нам ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мима

19.01.2016 21:00

Подрска за дивног цовјека Младена Мимица. Само напред, мора се овој гамади стати у крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

збуњен

19.01.2016 21:08

Па зар највеци кабадахија и силедзија у Милицима Рајко Дукиц организзује скуп под називом стоп насиљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

19.01.2016 21:21

Безбједносна ситуација је добра. Банде су толико извјежбане да су у стању отети лову а при том никог не убију. Дакле, ћути, добро је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

20.01.2016 07:00

Жалосно,21.вијек а ми У дивљем времену.

Name

ре марко

19.01.2016 21:50

Докле људи драги, Махмут у Бања Луци, Махмут у Сарајеву ? Ја нисам националиста, али садашња власт инсистира на национализму и угрожености, а на кључним позицијама, наки Махмути ! Кога они ј... ? Шта треба више рећи о Ракју Дукићу, јел икад доста Дукића и Дукићаа ? Сва нам је Земља од Дукића и таквих ! Има ли краја јадници који сте уз садашње владаре ? Нема адекватне замјене, свима је јасно, али ово је катастрофа ! Махмут у Сарајеву ради против РС-а, а Махмут у Бања Луци за РС ! Ма немој ми рећи ? Е мој народе, тешко нама са полтронима и улизицама који се крију за Српства које сами не признају, који продаше брата за фотељу и власт .............................................. !

ОДГОВОРИТЕ
Name

уз дузно постовање

19.01.2016 23:02

Казес "Махмут у Сарајеву, Махмут у Бања Луци", али исто тако имамо 'Слободана у Сарајеву и Слободана у Бања Луци или "Кресу у Сарајеву и Кресу у Бања Луци". Наиме, једноставно ПОТПУНО ИСТИ [Дејтонски] уставно/законски кљуц који вази у РС вази и у федерацији али и и Дистрикту Брцко.

Name

подрска

19.01.2016 23:25

Пуна подрска Младену Мимицу свим милицанима који трпе терор годинама !!! Хвала БН сто омогуцава да се истина и само истина изадје на светло дана!!!Напоменуцу да је огроман број људи морало да напусти Милице и да дрзава и њени органи нису реаговали!!! Мислим да цјела јавност у РС и БиХ треба устане против људи који су изнад закона!! Нека Сипа преузме ове слуцаје и тузиластво БХ кад ови из РС се стављају на страну криминалаца!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

20.01.2016 04:04

Залосно али све висе градјана це да трази заститу од суда БиХ јер у РС је коруција превазисла сваку нормалу диктатура и ради се све по наредби једног цовјека он најбоље доприноси да се поцну постовати институције БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цињеница

20.01.2016 06:27

Младене, цовјеце, постен јеси... Али исто тако постено ради, узми оваца и ради несто корисно, створи бар један свињац за зивота, пусти се будаластиња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.01.2016 09:22

Младене храбри цовјеце имас подрску свих постених Милицана

Name

Слободан

20.01.2016 12:05

Младен Мимиц је цастан цовјек. Диван педагог, професор, један велики господин изван овог времена. Назалост као такав био је сметња умоболном и поремеценом Дукицу који је платио његово убиство. Рајко Дукиц и његове убице це одговарати за овај злоцин. Има нас који знамо,истина це угледати свјетлост дана и добити судски епилог.

Name

Сара

20.01.2016 13:03

Поштовани, Када дајете такве савете, онда прво треба да се доообро распитате ко је и шта ради господин Младен Мимић. Тај господин, гарантујем, зна све сељачке послове боље од вас пошто њега није срамота да ради частан посао. Оставите доброг човјека и домаћина на миру! Поздрав.

Name

УНДП

20.01.2016 19:57

Нека тај Мимић кога само познају међународни фактори, каже шта је са донација што је он лично добио и добро ради, пужеви зарасли, финансијска средства УГ ''Милићанин'', то је ''домаћин'', има друга слика и прича.

Name

Ја

20.01.2016 21:15

Господине УНДП, кад будес имао храбрости да се представиш и под пуним именом и презименом кажеш нешто, онда цеш, можда, имати к од кредибилитета да поменеш М од Мимић. Кад отворено кажес име и презиме лично ћу ти објаснити сваку страну приче. Срам те било. До тад, иди попи неку кафицу од тих прљавих пара које добијаш да пишеш лажљиве коментаре.

Name

федо

20.01.2016 06:38

А засто не додјете у Милице и увјерите се у љепоту зивљења?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.01.2016 00:33

Гледали смо у црној хроници. Нека хвала

Name

Фако

20.01.2016 07:47

Кога интересује лицни проблем увазеног госпидина?

ОДГОВОРИТЕ
Name

его

20.01.2016 08:48

Очигледно интересује тебе, с обзиром да си прочитао вијест и коментарисао исту. Мада, кад размислим, бића попут тебе овако нешто вјероватно ни не интересује, с обзиром да ти недостају когнитивне способности да спознаш изузетну друштвену опасност на коју се указује у тексту, а која се итекако тиче тебе и твоје дјеце. Једном ћеш се заинтересовати када теби почен да гори под ногама, али тада ће већ бити касно по тебе... До тада, робе, настави да живиш свој јадни живот у страху и пишеш коментаре по инструкцији твога олињалог господара

Name

Одговор

20.01.2016 11:58

Мене интересује. И његову породицу, пријатеље и родбину. Имате ли још неко питање?

Name

Ја

20.01.2016 12:04

Мене, породицу, пријатеље и родбину. Имате ли још неко питање?

Name

Случај

20.01.2016 10:20

Да су тузиоци под његовом контролом показује и овај задњ случај где су покушај убиства Љубише Пантица окарактерисали као изазивање опште опасности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

20.01.2016 14:38

Пријетња је пријетња или КД је КД без обзира ко га цини и поцини али назалост гледа се коме се пријети није исто пријетња неком градјанину и неком надобусном тајкуну разлицита поступања исти арсини...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац ВРС

21.01.2016 18:41

Када ће дотични уважени господин, ''угледни домаћин'' одговарати за квалификовани покушај убиства више десетина лица у мотелу у Милићима 1993. године, покушајем активирања ручне бомбе????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

22.01.2016 07:05

Никад јер је то само твоја гнусна лаз и измисљотина а то знас и ти као и сви ми. Надам се да је савјест дозволила сан.

Name

Борац ВРС

22.01.2016 18:58

Ре Одговор: Вама је све лаж, оно што је ИСТИНА.Истина је да сам лично преживео ово његово убиство у покушају, активирањем ручне бомбе на састанку војног штаба у мотелу у Милићима 1993, године. Данас носим трауме поступка тог ''домаћина''.

Name

Одговор

24.01.2016 20:31

Представи се ако говорис истину да ти ја казем ста је траума. То је лаз најподлија лаз, а знас ти то врло добро. Кад будес, велики борце и лазљивце, смео да написес име и презиме, јави се. До тад, иди да газда да пара за коментар, ваљало би се попити кафица у "9".