Радници хитне службе и комшије спашавали човјека из сметова

Тешка драма одиграла се у селу Ковиље код Ивањице у Србији када су радници ивањичке Хитне службе покушали да допреме болесног Радивоја Бојовића (60) из сметовима завејаног засеока Смиљевац.

Србија 18.01.2016 | 22:18
Радници хитне службе и комшије спашавали човјека из сметова

Осим што се Бојовић налазио у веома лошем здравственом стању у опасности су били и животи младог техничара Николе Бешевића и возача Бранка Вељовића који су у првом наврату спасавања, слетели са коловоза.

"Кренули смо нашом ладом нивом по пацијента чим су нам јавили да је пут прочишћен. Међутим на деоници од Међуречја до Братљева због ниских температура лед је ковао пут и буквално нас одвукао у канал. Морали смо да се вратимо јер даље није могло'', прича Бешевић.

У међувремену на носилима, четворица комшија, болесног Радивоја Бојовића спустили су низ сметове до Ковољиа. Два километра су га носили борећи се са снегом и ледом. Већ је невелико село захватила ноћ када су успели да допреме болесника до прочишћене деонице.

Тада је стигла вест да медицински радници не долазе јер су имали незгоду. За враћање назад није било снаге ни услова. Сместили су болесног Бојовића у оближњу кућу а медициари су поново кренули у акцију спасавања, овај пут потпомогнути полицијом и машином за чишћење.

"Задужили смо лопате, ланце, уз максималну подршку полиције и путара кренули смо у ноћ пуну неизвесности. Наравно да није свеједно, али у таквим тренуцима не размишљате о блио чему другом осим да морате стићи до пацијента и збринути га" каже медицински техничар Никола Бешевић.

Радивоју Бојовићу, који се налазио у веома тешком здравственом стању, хитна медицинска помоћ била је неопходна. Захваљујући овим храбрим људима, добио ју је. Пресудан је и овај пут био људски моменат, када и немогуће постаје могуће. На планини, под сметовима снега и до метар, температури која је испод петнаест степени Целзијуса, сви заједно, снагом воље успели су да спасу један људски живот.

Полиција и путари на висини задатка

"Тешко да бисмо успели било шта да није било благовремене интервенције полиције и радника из предузећа Матовац и ивањичких Путева," кажу радници Хитне службе.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар