Radnici hitne službe i komšije spašavali čovjeka iz smetova

Teška drama odigrala se u selu Kovilje kod Ivanjice u Srbiji kada su radnici ivanjičke Hitne službe pokušali da dopreme bolesnog Radivoja Bojovića (60) iz smetovima zavejanog zaseoka Smiljevac.

Srbija 18.01.2016 | 22:18
Radnici hitne službe i komšije spašavali čovjeka iz smetova

Osim što se Bojović nalazio u veoma lošem zdravstvenom stanju u opasnosti su bili i životi mladog tehničara Nikole Beševića i vozača Branka Veljovića koji su u prvom navratu spasavanja, sleteli sa kolovoza.

"Krenuli smo našom ladom nivom po pacijenta čim su nam javili da je put pročišćen. Međutim na deonici od Međurečja do Bratljeva zbog niskih temperatura led je kovao put i bukvalno nas odvukao u kanal. Morali smo da se vratimo jer dalje nije moglo'', priča Bešević.

U međuvremenu na nosilima, četvorica komšija, bolesnog Radivoja Bojovića spustili su niz smetove do Kovoljia. Dva kilometra su ga nosili boreći se sa snegom i ledom. Već je neveliko selo zahvatila noć kada su uspeli da dopreme bolesnika do pročišćene deonice.

Tada je stigla vest da medicinski radnici ne dolaze jer su imali nezgodu. Za vraćanje nazad nije bilo snage ni uslova. Smestili su bolesnog Bojovića u obližnju kuću a mediciari su ponovo krenuli u akciju spasavanja, ovaj put potpomognuti policijom i mašinom za čišćenje.

"Zadužili smo lopate, lance, uz maksimalnu podršku policije i putara krenuli smo u noć punu neizvesnosti. Naravno da nije svejedno, ali u takvim trenucima ne razmišljate o blio čemu drugom osim da morate stići do pacijenta i zbrinuti ga" kaže medicinski tehničar Nikola Bešević.

Radivoju Bojoviću, koji se nalazio u veoma teškom zdravstvenom stanju, hitna medicinska pomoć bila je neophodna. Zahvaljujući ovim hrabrim ljudima, dobio ju je. Presudan je i ovaj put bio ljudski momenat, kada i nemoguće postaje moguće. Na planini, pod smetovima snega i do metar, temperaturi koja je ispod petnaest stepeni Celzijusa, svi zajedno, snagom volje uspeli su da spasu jedan ljudski život.

Policija i putari na visini zadatka

"Teško da bismo uspeli bilo šta da nije bilo blagovremene intervencije policije i radnika iz preduzeća Matovac i ivanjičkih Puteva," kažu radnici Hitne službe.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar