Роси и Лоренцо добили ''нову играчку''!

Екипа Јамахе представила је у Барселони модел YЗР-М1 који ће Хорхе Лоренцо и Валентино Роси возити у овогодишњем Мото ГП шампионату.

Остали спортови 22.01.2016 | 09:00
Роси и Лоренцо добили ''нову играчку''!

Лоренцо и Роси су тријумфовали на 11 од 18 трка прошле године, а Шпанац је освојио трећу титулу у краљевској класи за пет бодова, захваљујући победи на контроверзној последњој трци у Валенсији.

Јамаха је захваљујући сјајним резултатима својих возача освојила и титуле у конкуренцији тимова и конструктора, што јој је била пета ‘трипла круна’ у историји, а један од шефова екипе Лин Џарвис истиче да је ове сезоне циљ шеста.

“Имамо велика очекивања, планирамо да изађемо на стазу и постигнемо оно што смо успели прошле године. Заиста желимо шесту ‘триплу круну’. Знамо да нас чека неколико крупних промена у правилима и што се тиче пнеуматика и за све произвођаче мотора то је велики корак. Биће тешко, али ће бити узбудљиво и сви једва чекамо почетак нове сезоне”, нагласио је Џарвис.

Од нове сезоне возачи у краљевској класи ће имати Мишелинове пнеуматике и сви ће имати исту електронику (ЕЦУ), за коју су многи рекли да је корак уназад.

Због многих непознатих фактора, ‘Доктор’ је истакао да ће предстојећа сезона, која стартује 20. марта у Катару, бити изузетно тешка.

“Сви не крећемо од нуле, али са друге тачке. Због нових пнеуматика сви морамо да увидимо шта се дешава. Биће тешко, али морамо да будемо спремни од почетка”, нагласио је Роси.

Коментари / 0

Оставите коментар