Rosi i Lorenco dobili ''novu igračku''!

Ekipa Jamahe predstavila je u Barseloni model YZR-M1 koji će Horhe Lorenco i Valentino Rosi voziti u ovogodišnjem Moto GP šampionatu.

Ostali sportovi 22.01.2016 | 09:00
Rosi i Lorenco dobili ''novu igračku''!

Lorenco i Rosi su trijumfovali na 11 od 18 trka prošle godine, a Španac je osvojio treću titulu u kraljevskoj klasi za pet bodova, zahvaljujući pobedi na kontroverznoj poslednjoj trci u Valensiji.

Jamaha je zahvaljujući sjajnim rezultatima svojih vozača osvojila i titule u konkurenciji timova i konstruktora, što joj je bila peta ‘tripla kruna’ u istoriji, a jedan od šefova ekipe Lin Džarvis ističe da je ove sezone cilj šesta.

“Imamo velika očekivanja, planiramo da izađemo na stazu i postignemo ono što smo uspeli prošle godine. Zaista želimo šestu ‘triplu krunu’. Znamo da nas čeka nekoliko krupnih promena u pravilima i što se tiče pneumatika i za sve proizvođače motora to je veliki korak. Biće teško, ali će biti uzbudljivo i svi jedva čekamo početak nove sezone”, naglasio je Džarvis.

Od nove sezone vozači u kraljevskoj klasi će imati Mišelinove pneumatike i svi će imati istu elektroniku (ECU), za koju su mnogi rekli da je korak unazad.

Zbog mnogih nepoznatih faktora, ‘Doktor’ je istakao da će predstojeća sezona, koja startuje 20. marta u Kataru, biti izuzetno teška.

“Svi ne krećemo od nule, ali sa druge tačke. Zbog novih pneumatika svi moramo da uvidimo šta se dešava. Biće teško, ali moramo da budemo spremni od početka”, naglasio je Rosi.

Komentari / 0

Ostavite komentar