НФЛ плеј-оф: Пао Сијетл, Каролина четврти пут у финалу, Денвер преживео Стилерсе!

Екипа Каролине пласирала се у финале Националне фудбалске конференције, пошто је на свом терену победила Сијетл са 31:24. Каролина ће у финалу конференције, четвртом у својој историји, играти против Аризоне. Денвер Бронкоси пласирали су се у финале АФЦ конференције НФЛ плеј-офа, победом над Питсбург Стилерсима 23:16 преокретом у последњој четвртини.

Остали спортови 18.01.2016 | 14:20
НФЛ плеј-оф: Пао Сијетл, Каролина четврти пут у финалу, Денвер преживео Стилерсе!

Пантерси су одиграли одлично прво полувреме предводјени Кемом Њутоном, па су након 30 минута игре, уз четири тачдауна и један филд гол, имали велику предност од 31:0.

На другој страни, Сијетл је био потпуно заустављен. Квотербек Расел Вилсон и напад његове екипе није могао апсолутно ништа. Два пута је одбрана Пантерса пресекла пас Вилсона, два пута су га сековали, тако да је Сијетл на полувреме отишао са нулом.

Међутим, на терен је у другом полувремену изашла потпуно друга екипа Сијетла. Вилсон је водио своју екипу до два тачдауна у трећој четвртини, па је утакмица од досадне постала више него занимљива.

У последњој деоници Сијетл је постигао још један тачдаун и прво смањио резултат на 31:21, а потом је на минут и 12 секунди пре краја меча Хаушка погодио филд гол.

Сијелт је потом кренуо на све или ништа, покушали су после онсајд кика да стигну до лопте, али им то није пошло за руком и тако нису успели да постану прва екипа још од Бафала из 1992. године који је успео да у плеј-офу надокнади заостатак већи од 30 поена. Финале је на програму 24. јануара.

Денвер Бронкоси пласирали су се у финале АФЦ конференције НФЛ плеј-офа, победом над Питсбург Стилерсима 23:16 преокретом у последњој четвртини.

Тако ћемо следећег викенда гледати још један обрачун двојице најбољих квортербекова у 21. веку, Пејтона Менинга и Тома Брејдија, 17. по реду, вероватно последњи.

Иако без најбољег рисивера лиге, Антонија Брауна, након тачдаун трчања Фицџералда Тусента, Стилерси су контролисали резултат у обрачуну шутера Кроса Босвела и Брендона Мекмануса.

Водио је Питсбург 13:12 десет минута пре краја када је корнербек Бронкоса Бредли Роби избио лопту из руку Тусента, а покупио је Демаркус Вер.

Менинг до тог тренутка није успевао да пронађе решење за секундери ривала, али се коначно буди и серијом пасова доводи свој тим на јард од енд-зоне ривала.

Овај поклон је искористио Си Џеј Андерсон који трчањем доноси први тачдаун Денверу, те након претварања за два поена преокрет на 20:13.

Гости су кренули на све или ништа, али Вер обара Ротлисбергера, након чега својим четвртим филд-голом Мекманус ставља тачку на меч.

Менинг је дуел завршио са 222 јарде без тачдауна, али и пресеченог паса, Андерсон је уз ТД освојио 72 јарде док је Емануел Сандерс скупио 85 хватањима.

С друге стране, Бен Ротлисбергер је имао 339 јарди, а Мартавис Брајант је освојио 194 хватањима (154) и трчањем (40).

Коментари / 0

Оставите коментар