NFL plej-of: Pao Sijetl, Karolina četvrti put u finalu, Denver preživeo Stilerse!

Ekipa Karoline plasirala se u finale Nacionalne fudbalske konferencije, pošto je na svom terenu pobedila Sijetl sa 31:24. Karolina će u finalu konferencije, četvrtom u svojoj istoriji, igrati protiv Arizone. Denver Bronkosi plasirali su se u finale AFC konferencije NFL plej-ofa, pobedom nad Pitsburg Stilersima 23:16 preokretom u poslednjoj četvrtini.

Ostali sportovi 18.01.2016 | 14:20
NFL plej-of: Pao Sijetl, Karolina četvrti put u finalu, Denver preživeo Stilerse!

Pantersi su odigrali odlično prvo poluvreme predvodjeni Kemom Njutonom, pa su nakon 30 minuta igre, uz četiri tačdauna i jedan fild gol, imali veliku prednost od 31:0.

Na drugoj strani, Sijetl je bio potpuno zaustavljen. Kvoterbek Rasel Vilson i napad njegove ekipe nije mogao apsolutno ništa. Dva puta je odbrana Pantersa presekla pas Vilsona, dva puta su ga sekovali, tako da je Sijetl na poluvreme otišao sa nulom.

Međutim, na teren je u drugom poluvremenu izašla potpuno druga ekipa Sijetla. Vilson je vodio svoju ekipu do dva tačdauna u trećoj četvrtini, pa je utakmica od dosadne postala više nego zanimljiva.

U poslednjoj deonici Sijetl je postigao još jedan tačdaun i prvo smanjio rezultat na 31:21, a potom je na minut i 12 sekundi pre kraja meča Hauška pogodio fild gol.

Sijelt je potom krenuo na sve ili ništa, pokušali su posle onsajd kika da stignu do lopte, ali im to nije pošlo za rukom i tako nisu uspeli da postanu prva ekipa još od Bafala iz 1992. godine koji je uspeo da u plej-ofu nadoknadi zaostatak veći od 30 poena. Finale je na programu 24. januara.

Denver Bronkosi plasirali su se u finale AFC konferencije NFL plej-ofa, pobedom nad Pitsburg Stilersima 23:16 preokretom u poslednjoj četvrtini.

Tako ćemo sledećeg vikenda gledati još jedan obračun dvojice najboljih kvorterbekova u 21. veku, Pejtona Meninga i Toma Brejdija, 17. po redu, verovatno poslednji.

Iako bez najboljeg risivera lige, Antonija Brauna, nakon tačdaun trčanja Ficdžeralda Tusenta, Stilersi su kontrolisali rezultat u obračunu šutera Krosa Bosvela i Brendona Mekmanusa.

Vodio je Pitsburg 13:12 deset minuta pre kraja kada je kornerbek Bronkosa Bredli Robi izbio loptu iz ruku Tusenta, a pokupio je Demarkus Ver.

Mening do tog trenutka nije uspevao da pronađe rešenje za sekunderi rivala, ali se konačno budi i serijom pasova dovodi svoj tim na jard od end-zone rivala.

Ovaj poklon je iskoristio Si Džej Anderson koji trčanjem donosi prvi tačdaun Denveru, te nakon pretvaranja za dva poena preokret na 20:13.

Gosti su krenuli na sve ili ništa, ali Ver obara Rotlisbergera, nakon čega svojim četvrtim fild-golom Mekmanus stavlja tačku na meč.

Mening je duel završio sa 222 jarde bez tačdauna, ali i presečenog pasa, Anderson je uz TD osvojio 72 jarde dok je Emanuel Sanders skupio 85 hvatanjima.

S druge strane, Ben Rotlisberger je imao 339 jardi, a Martavis Brajant je osvojio 194 hvatanjima (154) i trčanjem (40).

Komentari / 0

Ostavite komentar