ЕП - Проширује се капацитет Арене за финале?!

Велико интересовање за Европско првенство у ватерполу, приморао је организаторе да размишљају о томе да прошире капацитет Комбанк арене.

Остали спортови 19.01.2016 | 18:20
ЕП - Проширује се капацитет Арене за финале?!

Организатори Европског првенства у ватерполу у Београду суочили су се са проблемом. Лепим проблемом.

Капацитет Београдске арене је око 12.000 људи, али и то је мало за све који желе уживо да гледају златне српске ватерполисте. Зато се размишља о алтернативи.

Ево шта о томе каже директор Предузећа "ЕП Београд 2016" Дарко Удовичић:

"За четвртфинале су карте у продаји. Али мора да се зна, увек морамо прво да испунимо обевезе према ЛЕН, страним федерацијама и њиховим навијачима и ако се укаже могућност карте ће бити пуштене у продају. Видећемо да можда померимо завесу свесни да гледаоци на тој страни неће моћи да виде терен па би решење било у видео биму. Још о томе разговарамо".

(Завеса - реч је о делу објекта где се сада налази семафор, а иза завесе је други базен где се екипе загревају за утакмицу, као и микс зона).

Сви у Ватерполо савезу Србије су одушевљени и због толиког интересовања публике и због атмосфере.

"Ово су историјски дани за ватерполо како у Србији тако и у свету. Присуствујемо промоцији ватерпола, Србије, сјајној атмосфери. Мислили смо да је Арена хир а сада смо схватили да је потреба. Поносни смо на резултате обе селекције и надам се да ће наставити у том правцу", рекао је Дарко Удовичић.

Ватерполо савез Србије захваљује се држави и Граду Београду на великој помоћи у организацији турнира.

Без града и државе не би могли ово да урадимо. То стално истичемо јер је то једноставно истина која не може да се заобидје. Још једном се захваљујем премијеру Александру Вучићу и министру младине и спорта Вањи Удовичићу што су у тешком финансијском тренутку пронашли могућност да нам уплате средства из буџета. Добити у овом тренутку, добити пре рока новац, јесте нешто фантастично.То се никада није раније догодило и то је још једна потврда спремности да се помогну спорту и ватерполу", рекао је председник ВСС Милорад Кривокапић на конференцији за новинаре.

Коментари / 0

Оставите коментар