EP - Proširuje se kapacitet Arene za finale?!

Veliko interesovanje za Evropsko prvenstvo u vaterpolu, primorao je organizatore da razmišljaju o tome da prošire kapacitet Kombank arene.

Ostali sportovi 19.01.2016 | 18:20
EP - Proširuje se kapacitet Arene za finale?!

Organizatori Evropskog prvenstva u vaterpolu u Beogradu suočili su se sa problemom. Lepim problemom.

Kapacitet Beogradske arene je oko 12.000 ljudi, ali i to je malo za sve koji žele uživo da gledaju zlatne srpske vaterpoliste. Zato se razmišlja o alternativi.

Evo šta o tome kaže direktor Preduzeća "EP Beograd 2016" Darko Udovičić:

"Za četvrtfinale su karte u prodaji. Ali mora da se zna, uvek moramo prvo da ispunimo obeveze prema LEN, stranim federacijama i njihovim navijačima i ako se ukaže mogućnost karte će biti puštene u prodaju. Videćemo da možda pomerimo zavesu svesni da gledaoci na toj strani neće moći da vide teren pa bi rešenje bilo u video bimu. Još o tome razgovaramo".

(Zavesa - reč je o delu objekta gde se sada nalazi semafor, a iza zavese je drugi bazen gde se ekipe zagrevaju za utakmicu, kao i miks zona).

Svi u Vaterpolo savezu Srbije su oduševljeni i zbog tolikog interesovanja publike i zbog atmosfere.

"Ovo su istorijski dani za vaterpolo kako u Srbiji tako i u svetu. Prisustvujemo promociji vaterpola, Srbije, sjajnoj atmosferi. Mislili smo da je Arena hir a sada smo shvatili da je potreba. Ponosni smo na rezultate obe selekcije i nadam se da će nastaviti u tom pravcu", rekao je Darko Udovičić.

Vaterpolo savez Srbije zahvaljuje se državi i Gradu Beogradu na velikoj pomoći u organizaciji turnira.

Bez grada i države ne bi mogli ovo da uradimo. To stalno ističemo jer je to jednostavno istina koja ne može da se zaobidje. Još jednom se zahvaljujem premijeru Aleksandru Vučiću i ministru mladine i sporta Vanji Udovičiću što su u teškom finansijskom trenutku pronašli mogućnost da nam uplate sredstva iz budžeta. Dobiti u ovom trenutku, dobiti pre roka novac, jeste nešto fantastično.To se nikada nije ranije dogodilo i to je još jedna potvrda spremnosti da se pomognu sportu i vaterpolu", rekao je predsednik VSS Milorad Krivokapić na konferenciji za novinare.

Komentari / 0

Ostavite komentar