Побједа Ребенсбургове послије двије године!

Немачка скијашица Викторија Ребенсбург тријумфовала је на шестом велеслалому сезоне који је у оквиру Светског купа одржан у аустријском Флахауу.

Остали спортови 18.01.2016 | 11:20
Побједа Ребенсбургове послије двије године!

Некадашња олимпијска шампионка у велеслалому до прве победе после две године, а 11. у каријери, дошла укупним временом од 2:29.51 минута.

Друго место, са 94 стотинке заостатка, заузела је Словенка Ана Древ, док се на трећем степенику победничког постоља нашла Федерика Брињоне из Италије.

После прве вожње, Древова је имала четири стотинке предности у односу на Ребенсбургову, док је трећа била Аустријанка Ева-Марија Брем, са четири десетинке заостатка. У наставку, Брињонеова, која је била пета је успела да се пробије, да би Ребенсбургова одскијала као у најбољим данима и избила на чело. На крају је словеначка скијашица изгубила много времена, али је успела да дође до првог подијума у Светском купу.

Иза најбоље три следиле су Аустријанке Ева-Марија Брем и Штефани Брунер, испред три италијанске скијашице – Нађе Фанкини, Франческе Марзаље и Мануеле Мелг, од којих су последње две поделиле седмо место. Првих десет комплетирале су Францускиња Тејна Барио и Мари-Мишел Гањон из Канаде.

У генералном пласману Светског купа води Швајцаркиња Лара Гут са 750 бодова, 50 више од Линдзи Вон из Сједињених Држава, док је трећа шведска скијашица Фрида Хансдотер са 661. У поретку велеслалома, водећа је Бремова са 392 бода, испред Гутове са 362 и Брињонеове са 325.

Светски куп у конкуренцији скијашица се наставља спустом у италијанској Кортини д’Ампецо наредне суботе.

Коментари / 0

Оставите коментар