Pobjeda Rebensburgove poslije dvije godine!

Nemačka skijašica Viktorija Rebensburg trijumfovala je na šestom veleslalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u austrijskom Flahauu.

Ostali sportovi 18.01.2016 | 11:20
Pobjeda Rebensburgove poslije dvije godine!

Nekadašnja olimpijska šampionka u veleslalomu do prve pobede posle dve godine, a 11. u karijeri, došla ukupnim vremenom od 2:29.51 minuta.

Drugo mesto, sa 94 stotinke zaostatka, zauzela je Slovenka Ana Drev, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla Federika Brinjone iz Italije.

Posle prve vožnje, Drevova je imala četiri stotinke prednosti u odnosu na Rebensburgovu, dok je treća bila Austrijanka Eva-Marija Brem, sa četiri desetinke zaostatka. U nastavku, Brinjoneova, koja je bila peta je uspela da se probije, da bi Rebensburgova odskijala kao u najboljim danima i izbila na čelo. Na kraju je slovenačka skijašica izgubila mnogo vremena, ali je uspela da dođe do prvog podijuma u Svetskom kupu.

Iza najbolje tri sledile su Austrijanke Eva-Marija Brem i Štefani Bruner, ispred tri italijanske skijašice – Nađe Fankini, Frančeske Marzalje i Manuele Melg, od kojih su poslednje dve podelile sedmo mesto. Prvih deset kompletirale su Francuskinja Tejna Bario i Mari-Mišel Ganjon iz Kanade.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Švajcarkinja Lara Gut sa 750 bodova, 50 više od Lindzi Von iz Sjedinjenih Država, dok je treća švedska skijašica Frida Hansdoter sa 661. U poretku veleslaloma, vodeća je Bremova sa 392 boda, ispred Gutove sa 362 i Brinjoneove sa 325.

Svetski kup u konkurenciji skijašica se nastavlja spustom u italijanskoj Kortini d’Ampeco naredne subote.

Komentari / 0

Ostavite komentar