Норвежанима злато, Превц опет најдуже летео!

Норвешки ски скакачи освојили су тимско злато на Светском првенству у ски летовима које је одржано на летаоници Кулм.

Остали спортови 18.01.2016 | 10:40
Норвежанима злато, Превц опет најдуже летео!

Треће злато у историји Норвешкој су донели Андерс Фанемел, Јохан Андре Форфанг, Данијел Андре Танде и Кенет Гангнес, који су укупно освојили 1.467,7 бодова.

Друго место, са више од 100 бодова мање, заузели су Немци Андреас Велингер, Штефан Лаје, Рихард Фрајтаг и Зеверин Фројнд, док су браниоци титуле Аустријанци морали да се задовоље трећим местом.

Боје Аустрије, која је освојила 1.310,4 бодова, бранили су Штефан Крафт, Мануел Попингер, Мануел Фетнер и Михаел Хајбек.

Норвежани су практично током целог такмићења били у вођству, пошто су имали најконстантнији тим. Немци и Аустријанци су им једно време претили, али нису успели да их озбиљније угрозе.

Иза најбоља три тима следили су Словенци, који су у својим редовима имали новог шампиона света у летовима Петера Превца, који је у претходна два дана два пута померао рекорд Кулма. Иако је млади Превц у недељу летео до 238 метара у другој рунди и одушевио све на озлоглашеној летаоници, његови резултати нису били довољни да Словенији донесу подијум.

Пето место заузели су Пољаци, испред Чеха, Финаца и Руса.

Коментари / 0

Оставите коментар