Norvežanima zlato, Prevc opet najduže leteo!

Norveški ski skakači osvojili su timsko zlato na Svetskom prvenstvu u ski letovima koje je održano na letaonici Kulm.

Ostali sportovi 18.01.2016 | 10:40
Norvežanima zlato, Prevc opet najduže leteo!

Treće zlato u istoriji Norveškoj su doneli Anders Fanemel, Johan Andre Forfang, Danijel Andre Tande i Kenet Gangnes, koji su ukupno osvojili 1.467,7 bodova.

Drugo mesto, sa više od 100 bodova manje, zauzeli su Nemci Andreas Velinger, Štefan Laje, Rihard Frajtag i Zeverin Frojnd, dok su branioci titule Austrijanci morali da se zadovolje trećim mestom.

Boje Austrije, koja je osvojila 1.310,4 bodova, branili su Štefan Kraft, Manuel Popinger, Manuel Fetner i Mihael Hajbek.

Norvežani su praktično tokom celog takmićenja bili u vođstvu, pošto su imali najkonstantniji tim. Nemci i Austrijanci su im jedno vreme pretili, ali nisu uspeli da ih ozbiljnije ugroze.

Iza najbolja tri tima sledili su Slovenci, koji su u svojim redovima imali novog šampiona sveta u letovima Petera Prevca, koji je u prethodna dva dana dva puta pomerao rekord Kulma. Iako je mladi Prevc u nedelju leteo do 238 metara u drugoj rundi i oduševio sve na ozloglašenoj letaonici, njegovi rezultati nisu bili dovoljni da Sloveniji donesu podijum.

Peto mesto zauzeli su Poljaci, ispred Čeha, Finaca i Rusa.

Komentari / 0

Ostavite komentar