ЕП: Ватерполисти Србије са Русима за полуфинале!

Ватерполисти Русије биће противници репрезентацији Србије у четвртфиналу Европског првенства које се игра у „Комбанк арени“.

Остали спортови 18.01.2016 | 10:20
ЕП: Ватерполисти Србије са Русима за полуфинале!

Актуелни европски и светски шампион је још у суботу био сигуран против Словачке са 10:5, а Руси су дан касније победили Немачку са 9:6.

По два гола за победнички тим постигли су Лев Магомајев, Алексеј Бугајчук и Дмитриј Холод, а у стрелце су се уписали и Игор Бијачков, Сергеј Лисунов и Адел Гинијатов.

На другој страни, са два поготка, најбољи је био Хајко Носек.

У осталим утакмицама одиграним у недељу, Италија је декласирала Турску са 16:2, Мађарска је била убедљива противб Грузије са 14:3, док је Грчка славила против Румуније са 15:9.

Србија и Русија се састају у понедељак од 20.15, а сат и по времена раније у базену ће се наћи Шпанија и Грчка. Преостали мечеви четвртфинала играју се у уторак, а тада се састају Италија и Црна Гора, односно Мађарска и Хрватска.

Парови четвртфинала
Шпанија – Грчка понедељак, 18.45
Србија – Русија понедељак, 20.15
Италија – Црна Гора уторак 18.45
Мађарска – Хрватска уторак 20.15

У конкуренцији ватерполисткиња, дан су обележиле убедљиве победе у групи Б. Србија је поражена од Италије са 19:3, Шпанкиње су декласирале Немачку са 26:3, док је Француска била боља од Хрватске са 14:3.

Ти резултати значе да су Шпанија и Италија обезбедиле пласман у четвртфинале, пошто имају по 12 бодова. Следи Француска са шест, као Немачка и Србија са по три и последње коло ће одлучити расплет. Хрватска је без бодова и без шансе за место међу осам најбољих екипа на ’Старом континенту’.

У последњем колу, у уторак, састају се Хрватска и Немачка, Италија и Шпанија, односно Србија и Француска.

Коментари / 0

Оставите коментар