EP: Vaterpolisti Srbije sa Rusima za polufinale!

Vaterpolisti Rusije biće protivnici reprezentaciji Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva koje se igra u „Kombank areni“.

Ostali sportovi 18.01.2016 | 10:20
EP: Vaterpolisti Srbije sa Rusima za polufinale!

Aktuelni evropski i svetski šampion je još u subotu bio siguran protiv Slovačke sa 10:5, a Rusi su dan kasnije pobedili Nemačku sa 9:6.

Po dva gola za pobednički tim postigli su Lev Magomajev, Aleksej Bugajčuk i Dmitrij Holod, a u strelce su se upisali i Igor Bijačkov, Sergej Lisunov i Adel Ginijatov.

Na drugoj strani, sa dva pogotka, najbolji je bio Hajko Nosek.

U ostalim utakmicama odigranim u nedelju, Italija je deklasirala Tursku sa 16:2, Mađarska je bila ubedljiva protivb Gruzije sa 14:3, dok je Grčka slavila protiv Rumunije sa 15:9.

Srbija i Rusija se sastaju u ponedeljak od 20.15, a sat i po vremena ranije u bazenu će se naći Španija i Grčka. Preostali mečevi četvrtfinala igraju se u utorak, a tada se sastaju Italija i Crna Gora, odnosno Mađarska i Hrvatska.

Parovi četvrtfinala
Španija – Grčka ponedeljak, 18.45
Srbija – Rusija ponedeljak, 20.15
Italija – Crna Gora utorak 18.45
Mađarska – Hrvatska utorak 20.15

U konkurenciji vaterpolistkinja, dan su obeležile ubedljive pobede u grupi B. Srbija je poražena od Italije sa 19:3, Špankinje su deklasirale Nemačku sa 26:3, dok je Francuska bila bolja od Hrvatske sa 14:3.

Ti rezultati znače da su Španija i Italija obezbedile plasman u četvrtfinale, pošto imaju po 12 bodova. Sledi Francuska sa šest, kao Nemačka i Srbija sa po tri i poslednje kolo će odlučiti rasplet. Hrvatska je bez bodova i bez šanse za mesto među osam najboljih ekipa na ’Starom kontinentu’.

U poslednjem kolu, u utorak, sastaju se Hrvatska i Nemačka, Italija i Španija, odnosno Srbija i Francuska.

Komentari / 0

Ostavite komentar