Сад напад, на љето дефанзива: Барса ствара одбрану будућности!

Озбиљни планови на Ноу Кампу...

Фудбал 20.01.2016 | 17:20
Сад напад, на љето дефанзива: Барса ствара одбрану будућности!

Приоритет Барселоне у актуелном прелазном року је јачање офанзиве, па се на Ноу Кампу увелико ради на довођењу нападача Селте Нолита и офанзивног везисте Виљареала Дениса Суареза, који је јесенас експлодирао на Мадригалу. Ипак, на лето се стратегија мења, па ће се искључиво радити на јачању одбране и довођења играча који би на дуже стазе чинили окосницу последње линије каталонског великана, пише Мундо Депортиво.

Најважнија мета је штопер Атлетик Билбаа Емерик Лапорт, који је већ дуго на радару Барсе, али основни проблем представља клаузула од 50.000.000 евра, која је стављена у уговор прошлог лета. Ипак, млади Француз, који је у Баскију стигао са 16 година, велика је жеља и Реал Мадрида, Манчестер Ситија и Манчестер јунајтеда, па би понуда заиста могла да достигне и ту магичну цифру.

Подједнако као и на довођењу Лапорта, Барселона ради и на ангажовању велике сезнзације са Мадригала Адријана Марина Гомеза. Каталонци у суперталентованом левом беку Виљареала виде будућу замену за Ђордија Албу, али и праву алтернативу у случају његовог непланираног изостанка.

Барсини скаути присуствовали су реванш мечу осмине финала Купа краља између Виљареала и Атлетик Билбаа, где су се, чини се, дефинитивно уверили да су то прави играчи за њихов клуб.

Уколико ту не буду успешни, у Барселони ће се окренути „златној коки“ Евертона Џону Стоунсу, који је још прошлог лета већ достигао озбиљну цену на трансфер тржишту. Најупорнији је био бивши менаџер Челсија Жозе Мурињо, који је силно желео да га види у дресу Плаваца, али је Евертон одбио чак и цифру која је премашила 40.000.000 евра. Ипак, упркос випе него позитивним оценама са Острва у Барселони сумњају у његову адаптацију на Барсин стил игре.

Коментари / 0

Оставите коментар