Sad napad, na ljeto defanziva: Barsa stvara odbranu budućnosti!

Ozbiljni planovi na Nou Kampu...

Fudbal 20.01.2016 | 17:20
Sad napad, na ljeto defanziva: Barsa stvara odbranu budućnosti!

Prioritet Barselone u aktuelnom prelaznom roku je jačanje ofanzive, pa se na Nou Kampu uveliko radi na dovođenju napadača Selte Nolita i ofanzivnog veziste Viljareala Denisa Suareza, koji je jesenas eksplodirao na Madrigalu. Ipak, na leto se strategija menja, pa će se isključivo raditi na jačanju odbrane i dovođenja igrača koji bi na duže staze činili okosnicu poslednje linije katalonskog velikana, piše Mundo Deportivo.

Najvažnija meta je štoper Atletik Bilbaa Emerik Laport, koji je već dugo na radaru Barse, ali osnovni problem predstavlja klauzula od 50.000.000 evra, koja je stavljena u ugovor prošlog leta. Ipak, mladi Francuz, koji je u Baskiju stigao sa 16 godina, velika je želja i Real Madrida, Mančester Sitija i Mančester junajteda, pa bi ponuda zaista mogla da dostigne i tu magičnu cifru.

Podjednako kao i na dovođenju Laporta, Barselona radi i na angažovanju velike seznzacije sa Madrigala Adrijana Marina Gomeza. Katalonci u supertalentovanom levom beku Viljareala vide buduću zamenu za Đordija Albu, ali i pravu alternativu u slučaju njegovog neplaniranog izostanka.

Barsini skauti prisustvovali su revanš meču osmine finala Kupa kralja između Viljareala i Atletik Bilbaa, gde su se, čini se, definitivno uverili da su to pravi igrači za njihov klub.

Ukoliko tu ne budu uspešni, u Barseloni će se okrenuti „zlatnoj koki“ Evertona Džonu Stounsu, koji je još prošlog leta već dostigao ozbiljnu cenu na transfer tržištu. Najuporniji je bio bivši menadžer Čelsija Žoze Murinjo, koji je silno želeo da ga vidi u dresu Plavaca, ali je Everton odbio čak i cifru koja je premašila 40.000.000 evra. Ipak, uprkos vipe nego pozitivnim ocenama sa Ostrva u Barseloni sumnjaju u njegovu adaptaciju na Barsin stil igre.

Komentari / 0

Ostavite komentar