ЕП: Побједе Данске, Шпаније, Шведске, Мађарске...

Рукометна репрезентација Мађарске победила је у Гдањску Црну Гору са 32:27 (16:12), у утакмици првог кола Групе Д на Европском првенству у Пољској.

Остали спортови 17.01.2016 | 11:00
ЕП: Побједе Данске, Шпаније, Шведске, Мађарске...

Најефикаснији у екипи Мађарске био је Бенце Бенхиди са седам голова, по пет су постигли Иман Џамали и Габор Анчин, а четири је додао Ђерђо Иванчик.

У екипи Црне Горе Вуко Борозан био је најефикаснији са седам голова, а по пет су додали Немања Грбовић и Стефан Чавор.

У другој утакмици у тој групи Данска је победила Русију са 31:25 (13:13).

По четири гола у данском тиму постигли су Мадс Менса Ларсен, Микел Хансен и Михаел Дамгард Нилсен. Најефикаснији у екипи Русије био је Сергеј Шелменко са пет голова, а четири је постигао Игор Сорока. У другом колу у понедељак Мађарска ће играти против Русије, а Црна Гора против Данске.

Рукометаши Шпаније победили су у Вроцлаву Немачку са 32:29 (18:15), у утакмици првог кола Групе Ц. Валеро Риверо предводио је Шпанију до победе са седам голова, а Виктор Томас додао је шест. У екипи Немачке Кристијан Дисингер био је најефикаснији са шест голова, а Тобијас Рајхман постигао је пет. У другој утакмици у тој групи Шведска је победила Словенију са 23:21 (16:9).

Никлас Екберг био је најефикаснији у победничком тиму са четири гола, а по три су постигли Јонас Калман, Лукас Нилсон и Андреас Седорхолм.У екипи Словеније Матеј Габер постигао је пет голова, а Драган Гајић четири.У другом колу у понедељак Шпанија ће играти против Словеније, а Немачка против Шведске.

Коментари / 0

Оставите коментар