EP: Pobjede Danske, Španije, Švedske, Mađarske...

Rukometna reprezentacija Mađarske pobedila je u Gdanjsku Crnu Goru sa 32:27 (16:12), u utakmici prvog kola Grupe D na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Ostali sportovi 17.01.2016 | 11:00
EP: Pobjede Danske, Španije, Švedske, Mađarske...

Najefikasniji u ekipi Mađarske bio je Bence Benhidi sa sedam golova, po pet su postigli Iman Džamali i Gabor Ančin, a četiri je dodao Đerđo Ivančik.

U ekipi Crne Gore Vuko Borozan bio je najefikasniji sa sedam golova, a po pet su dodali Nemanja Grbović i Stefan Čavor.

U drugoj utakmici u toj grupi Danska je pobedila Rusiju sa 31:25 (13:13).

Po četiri gola u danskom timu postigli su Mads Mensa Larsen, Mikel Hansen i Mihael Damgard Nilsen. Najefikasniji u ekipi Rusije bio je Sergej Šelmenko sa pet golova, a četiri je postigao Igor Soroka. U drugom kolu u ponedeljak Mađarska će igrati protiv Rusije, a Crna Gora protiv Danske.

Rukometaši Španije pobedili su u Vroclavu Nemačku sa 32:29 (18:15), u utakmici prvog kola Grupe C. Valero Rivero predvodio je Španiju do pobede sa sedam golova, a Viktor Tomas dodao je šest. U ekipi Nemačke Kristijan Disinger bio je najefikasniji sa šest golova, a Tobijas Rajhman postigao je pet. U drugoj utakmici u toj grupi Švedska je pobedila Sloveniju sa 23:21 (16:9).

Niklas Ekberg bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa četiri gola, a po tri su postigli Jonas Kalman, Lukas Nilson i Andreas Sedorholm.U ekipi Slovenije Matej Gaber postigao je pet golova, a Dragan Gajić četiri.U drugom kolu u ponedeljak Španija će igrati protiv Slovenije, a Nemačka protiv Švedske.

Komentari / 0

Ostavite komentar