ЕП: Словаци ’'тврд орах’', али Србија је у четвртфиналу! И Црна Гора и Хрватска!

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале шампионата Европе пошто је у Комбанк арени победила Словачку резултатом 10:5 (3:3, 3:1, 2:1, 2:0). Шпанци први четвртфиналисти Европског првенства!
Ватерполисти Шпаније први су четвртфиналисти Европског првенства у Београду после убедљиве победе над Малтом у првој елиминационој рунди. Ватерполисти Црне Горе и Хрватске пласирали су се такође у четвртфинале Европског првенства у Београду.

Остали спортови 16.01.2016 | 21:30
ЕП: Словаци ’'тврд орах’', али Србија је у четвртфиналу! И Црна Гора и Хрватска!

Селекција Словачке пружила је у досадашњем току турнира најозбиљнији отпор светском и европском шампиону, али ипак победа екипе Дејана Савића ниједног тренутка није долазила у питање.

Словаци су били изједначени само у првих осам минута, а у наставку је Србија успела да преточи разлику у квалитету у резултат.

Три гола постигао је Андрија Прлаиновић, а по два Пијетловић, Филиповић и Ћук. На другој страни, Хрошик и фамера постигли су по два гола.

Ривал Србији у четвртфиналу биће победник дуела Русија – Немачка који се игра у недељу.

Ток меча:

Србија је после минут и по повела голом Милоша Ћука из контре, али је Словачка успела да изједначи са играчем више – Брудер.

Брзо је Филиповић је погодио за 2:1 на другој страни, али чврсти Словаци нису имали намеру да се предају. У 5. минуту Хрошик је изједначио са пет метара, а Србија није успевала да успостави доминацију у базену.

У последњем минуту Филиповић је ’бомбом’ под пречку донео 3:2, али је уследио моменат непажње у одбрани Србије и Хрошик је другим голом донео 3:3 после прве деонице.

Сјајним голом Милана Алексића из позиционог напада почела је друга деоница. Србија је заиграла много чвршћу одбрану у другој деоници, Алексић је другим узастопним голом у 10. минуту донео 5:3, а онда је и Пијетловић са играчем више савладао словачког голмана – 6:3.

На 6:4 је смањио Фамера 75 секунди пред полувреме, а Словаци су у последњем нападу пропустили добру прилику са играчем више, па еј Србија после 16 минута имала два гола предности.

Дуго је Словачка одолевала у трећој деоници, али у 4. минуту трећег периода Митровић је у контри погодио за 7:4. Минут касније нови гол постигао је Пијетловић, а Фамера је смањио на 8:5 после одбитка у 22. минуту. Тим резултатом је и завршена трећа деоница.

У последњих осам минута није било дилеме. Србија је сачувала своју мрежу, на другој страни је два гола постигао Прлаиновић, па је наша селекција ипак остварила рутинску победу.

Шпанци први четвртфиналисти Европског првенства!

Ватерполисти Шпаније први су четвртфиналисти Европског првенства у Београду после убедљиве победе над Малтом у првој елиминационој рунди.

Шпанци нису имали проблема у осмини финала против најслабије екипе на такмичењу, па су славили са 14:3.

Већ на полувремену у ’Комбанк арени’ било је 6:1 и тада се знало да ће Малта одиграти последњи меч на турниру.

Најефикаснији у победничкој екипи били су Алберт Еспањол, Рожер Тауљ, и Блаи Маљарач са по три постигнута гола, док су на другој страни погађали Ники Ланзон, Метју Замит и Орелијен Козин.

Шпанија ће у следећем мечу играти против бољег из дуела Грчка – Румунија, а у том делу жреба налази се Србија са којом се укршта у полуфиналу.

Ватерполисти Црне Горе и Хрватске пласирали су се у четвртфинале Европског првенства у Београду.

Црна Гора је са 11:6 надиграла Француску (6:3, 1:0, 2:1, 2:2), док је Хрватска убедљиво савладала Холандију 16:9 (4:1, 3:2, 4:3, 5:3).

Вукчевић је са четири гола, без промашаја предводио „ајкуле“ са четири гола, а један мање убацио је Радовић. У стрелце су се уписали још Бргуљан, Јановић и Ивовић.

За Французе по два гола постигли су Крусила, Марзуки и Камараса.

Црна Гора ће се за полуфинале борити са бољим из меча између Италије и Турске.

И Хрватска је лако стигла до четвртфинала. Најефикаснији са по пет голова код „баракуда“ били су Јоковић и Сукно, два је додао Сетка, а по један Петковић и Вукићевић. У холандском тиму три гола дао је Линдхут, а по два Винкелхорст и Гилен.

Противник Хрватске у наредној рунди биће победник сусрета Мађарске и Грузије.

Коментари / 0

Оставите коментар