EP: Slovaci ’'tvrd orah’', ali Srbija je u četvrtfinalu! I Crna Gora i Hrvatska!

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale šampionata Evrope pošto je u Kombank areni pobedila Slovačku rezultatom 10:5 (3:3, 3:1, 2:1, 2:0). Španci prvi četvrtfinalisti Evropskog prvenstva!
Vaterpolisti Španije prvi su četvrtfinalisti Evropskog prvenstva u Beogradu posle ubedljive pobede nad Maltom u prvoj eliminacionoj rundi. Vaterpolisti Crne Gore i Hrvatske plasirali su se takođe u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Beogradu.

Ostali sportovi 16.01.2016 | 21:30
EP: Slovaci ’'tvrd orah’', ali Srbija je u četvrtfinalu! I Crna Gora i Hrvatska!

Selekcija Slovačke pružila je u dosadašnjem toku turnira najozbiljniji otpor svetskom i evropskom šampionu, ali ipak pobeda ekipe Dejana Savića nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Slovaci su bili izjednačeni samo u prvih osam minuta, a u nastavku je Srbija uspela da pretoči razliku u kvalitetu u rezultat.

Tri gola postigao je Andrija Prlainović, a po dva Pijetlović, Filipović i Ćuk. Na drugoj strani, Hrošik i famera postigli su po dva gola.

Rival Srbiji u četvrtfinalu biće pobednik duela Rusija – Nemačka koji se igra u nedelju.

Tok meča:

Srbija je posle minut i po povela golom Miloša Ćuka iz kontre, ali je Slovačka uspela da izjednači sa igračem više – Bruder.

Brzo je Filipović je pogodio za 2:1 na drugoj strani, ali čvrsti Slovaci nisu imali nameru da se predaju. U 5. minutu Hrošik je izjednačio sa pet metara, a Srbija nije uspevala da uspostavi dominaciju u bazenu.

U poslednjem minutu Filipović je ’bombom’ pod prečku doneo 3:2, ali je usledio momenat nepažnje u odbrani Srbije i Hrošik je drugim golom doneo 3:3 posle prve deonice.

Sjajnim golom Milana Aleksića iz pozicionog napada počela je druga deonica. Srbija je zaigrala mnogo čvršću odbranu u drugoj deonici, Aleksić je drugim uzastopnim golom u 10. minutu doneo 5:3, a onda je i Pijetlović sa igračem više savladao slovačkog golmana – 6:3.

Na 6:4 je smanjio Famera 75 sekundi pred poluvreme, a Slovaci su u poslednjem napadu propustili dobru priliku sa igračem više, pa ej Srbija posle 16 minuta imala dva gola prednosti.

Dugo je Slovačka odolevala u trećoj deonici, ali u 4. minutu trećeg perioda Mitrović je u kontri pogodio za 7:4. Minut kasnije novi gol postigao je Pijetlović, a Famera je smanjio na 8:5 posle odbitka u 22. minutu. Tim rezultatom je i završena treća deonica.

U poslednjih osam minuta nije bilo dileme. Srbija je sačuvala svoju mrežu, na drugoj strani je dva gola postigao Prlainović, pa je naša selekcija ipak ostvarila rutinsku pobedu.

Španci prvi četvrtfinalisti Evropskog prvenstva!

Vaterpolisti Španije prvi su četvrtfinalisti Evropskog prvenstva u Beogradu posle ubedljive pobede nad Maltom u prvoj eliminacionoj rundi.

Španci nisu imali problema u osmini finala protiv najslabije ekipe na takmičenju, pa su slavili sa 14:3.

Već na poluvremenu u ’Kombank areni’ bilo je 6:1 i tada se znalo da će Malta odigrati poslednji meč na turniru.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Albert Espanjol, Rožer Taulj, i Blai Maljarač sa po tri postignuta gola, dok su na drugoj strani pogađali Niki Lanzon, Metju Zamit i Orelijen Kozin.

Španija će u sledećem meču igrati protiv boljeg iz duela Grčka – Rumunija, a u tom delu žreba nalazi se Srbija sa kojom se ukršta u polufinalu.

Vaterpolisti Crne Gore i Hrvatske plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Beogradu.

Crna Gora je sa 11:6 nadigrala Francusku (6:3, 1:0, 2:1, 2:2), dok je Hrvatska ubedljivo savladala Holandiju 16:9 (4:1, 3:2, 4:3, 5:3).

Vukčević je sa četiri gola, bez promašaja predvodio „ajkule“ sa četiri gola, a jedan manje ubacio je Radović. U strelce su se upisali još Brguljan, Janović i Ivović.

Za Francuze po dva gola postigli su Krusila, Marzuki i Kamarasa.

Crna Gora će se za polufinale boriti sa boljim iz meča između Italije i Turske.

I Hrvatska je lako stigla do četvrtfinala. Najefikasniji sa po pet golova kod „barakuda“ bili su Joković i Sukno, dva je dodao Setka, a po jedan Petković i Vukićević. U holandskom timu tri gola dao je Lindhut, a po dva Vinkelhorst i Gilen.

Protivnik Hrvatske u narednoj rundi biće pobednik susreta Mađarske i Gruzije.

Komentari / 0

Ostavite komentar