Селфи однио 27 живота у 2015. години

У свијету је током 2015. године усљед селфиеја преминуло 27 особа, а више од пола смртних случајева се десило у Индији. Несретни тренд не показује знакове смањивања ни у 2016. године, с обзиром да су у прве двије седмице три особе већ изгубиле животе.

Свијет 16.01.2016 | 11:20
Селфи однио 27 живота у 2015. години

Начин на који су Индијци умирали током селфиеја у 2015. укључује фотографисање испред надолазећег воза, затим падање са брода док су позирали, пад са литице, а неки су се оклизнули и пали у ријеку. Један јапански туриста је преминуо након повреда задобијених од пада са степеница Тај Махала.

У Индији, селфиеје је прославио индијски премијер Нарендра Моди који је познат по узимању селфиеја са другим вођама, кампањи “селфиеји са кћерком”, а постали су популарни и након хинду пјесме "Селфие ле ле ре" из прошлогодишњег боливудског филма Бајранги Бхаијаан.

Из тог разлога, селфие несреће су изазвале и велике бриге. Прошле године, страх од стампеда је довео до забране селфиеја током велике вјерске конгрегације Кумбх Мела.

Ове седмице, полиција из Мумбаја је забранила селфиеје на популарним мјестима за фотографисање након што су се двије особе утопиле на таквим мјестима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Претеривања

17.01.2016 09:58

Ко високо лети,ниско пада.Говорило се у народу.Све се (самофотографисање) прихвата и тера до границе, зивота и смрти.Ето и то је свет.

ОДГОВОРИТЕ