Дакар: Пајс и Петехансел пред тријумфима!

Аустралијски мотоциклиста Тоби Прајс и француски аутомобилиста налазе се пред победама на овогодишњем Дакару, пошто држе сигурно вођство пред последњу етапу.

Остали спортови 16.01.2016 | 12:00
Дакар: Пајс и Петехансел пред тријумфима!

Најтежи рели на свету завршава се вечерас, а пред последњу етапу Прајс има нешто мање од 38 минута предности у односу на Штефана Швитка из Словачке у генералном пласману.

На претпоследњој етапи, дугој 931 километар, од којих је 481 вожен у оквиру специјала, од Сан Хуана до Виља Карлос Паза тријумфовао је Португалац Елдер Родригес, са четири и по минута предности у односу на Прајса.

Једини српски представник на Дакару Габор Сагмајстер, који од среде вози са поломљеном шаком, етапу је завршио на 73. месту и пред финале је 74. у поретку.

Аутомобилисти су у петак возили 866 километара, односно 267 у оквиру специјала, а на етапи је тријумфовао Мико Хирвонен у Минију, девет секунди испред Насера Ал-Атијаха. Петерхансел пред последњи дан има 41 минут предности управо у односу на Ал-Атијаха у Минију.

Завеса на овогодишњи Дакар биће спуштена у суботу, када се вози етапа од Виља Карлос Паса до Росарија, у дужини од 699 километара, од којих ће 180 чинити специјал.

Коментари / 0

Оставите коментар